Jaana Pikalev • 18 jaanuar 2011

Tallinki kaubaveomaht esimeses kvartalis +13%

AS-i Tallink Grupp ja tema tütarettevõtete poolt esimese kvartali jooksul teenindatud reisijate arv kasvas võrreldes möödunud majandusaasta sama ajaperioodiga 10% võrra 1,99 miljoni reisijani. Veetud kaubaveoühikute maht kasvas samas ajavahemikus rohkem kui 12% võrra.

Kontserni 12% müügitulu märkimisväärne kasv oli tingitud suurenenud reisijate- ja kaubaveomahtudest, teatas ettevõte börsile. Võrreldes eelnenud aasta esimese kvartaliga suutis Kontsern kasvatada reisijateveoga seotud müügitulu (piletitulu, poodide- ja restoranide müügitulu) 268 miljoni krooni (17 miljoni euro) võrra. Vastav müügitulu kasv ühe reisija kohta oli keskmiselt 1,6%. Mahtude ja müügitulu kasv oli suurem Eesti-Soome, Eesti-Rootsi ja Läti-Rootsi liinidel, kus pardamüügi marginaalid ei ole nii kõrged kui Soome-Rootsi liinidel, kus reisijate arvu kasv oli esimeses kvartalis 2% ning müügitulu kasv oli 5%.

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150