Autor: Jaana Pikalev • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Tallinki ärikasum oodatust väiksem

LHV analüütiku sõnul oodati Tallinki esimese kvartali tulemustest suuremat ärikasumit, kui ettevõtte reaalselt teenis.

„12% käibekasvuga võib rahule jääda,“ lausus LHV Panga analüütik Nils Vaikla. Müügitulu reisija kohta jätkas kvartali jooksul tõusutrendi, kaubavahetuse suurenemine  on selgelt märgata ka Tallinki kaubaveo numbrites, lisas ta.

„Võrreldes meie prognoosidega mõjutasid tulemusi negatiivselt kasvanud kütuse- ja turunduskulud, mistõttu äri- ja puhaskasum jäi oodatust väiksemaks. Esimese kvartali ärikasum oli 9 miljonit eurot, meie ootasime 21 miljonit eurot, lisas Vaikla.

„Eelmise aasta esimesest kvartalist on Tallinki tulemused selgelt paremad.„

„ Oleme Tallinki osas positiivselt meelestatud ning näeme ettevõtte aktsiahinda käesoleval aastal suuremate tõusjate seas. LHV on andnud ettevõtte aktsiale „osta“ soovituse hinnasihiga 1,05-1,15 eurot.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077