Jaana Pikalev • 18 jaanuar 2011

LHV: Tallinki ärikasum oodatust väiksem

LHV analüütiku sõnul oodati Tallinki esimese kvartali tulemustest suuremat ärikasumit, kui ettevõtte reaalselt teenis.

„12% käibekasvuga võib rahule jääda,“ lausus LHV Panga analüütik Nils Vaikla. Müügitulu reisija kohta jätkas kvartali jooksul tõusutrendi, kaubavahetuse suurenemine  on selgelt märgata ka Tallinki kaubaveo numbrites, lisas ta.

„Võrreldes meie prognoosidega mõjutasid tulemusi negatiivselt kasvanud kütuse- ja turunduskulud, mistõttu äri- ja puhaskasum jäi oodatust väiksemaks. Esimese kvartali ärikasum oli 9 miljonit eurot, meie ootasime 21 miljonit eurot, lisas Vaikla.

„Eelmise aasta esimesest kvartalist on Tallinki tulemused selgelt paremad.„

„ Oleme Tallinki osas positiivselt meelestatud ning näeme ettevõtte aktsiahinda käesoleval aastal suuremate tõusjate seas. LHV on andnud ettevõtte aktsiale „osta“ soovituse hinnasihiga 1,05-1,15 eurot.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150