Autor: Siim Sultson • 19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post jälgib kirju

Eesti Post tõhustab hääbuva paberkirjade kulgemise jälgimist, teatab postiettevõte

Eesti Post on viimastel aastatel Euroopa kirjade edastamise võrdlusriikide pingerea esikümnes pidevalt ülespoole liikunud. Täiendavate seadmete paigaldamisega luuakse eeldused saavutatud taseme hoidmiseks ja parandamiseks.

„Kirjade saatmise trend teeb küll maailmas paratamatut vähikäiku, kuid seda olulisemad on need kirjad, mida ikkagi otsustatakse traditsioonilise postiga lähetada. Tegemist võib olla nii äridokumentidega kui ka isiklike tähendusrikaste sõnumitega.  Loomulikult on kõigi ootuseks, et post need sõnumid õigeks ajaks õigesse kohta toimetab,” rääkis Eesti Posti kvaliteedijuht Enno Aermates.

Postivõrgu kõrge töökindluse tagamiseks tuleb selle toimimist pidevalt testida. Testimisel teeb Eesti Post tihedat koostööd  International Post Corporationiga (IPC), mis tagab analüüsitulemuste erapoolikuse ja võrreldavuse teiste riikide tulemustega. Selleks, et testid oleksid tulemuslikud peab miniatuurseid raadiosaatjaid (RFID) sisaldavate testkirjade teekonnale jääma kindel arv elektroonilisi kontrollpunkte, millelt saadavate andmete alusel toimub kirjade kulgemise kvaliteedi analüüs. Mida rohkem neid kontrollpunkte seda tõhusam on kontroll.

Lisaks seni juba toimivatele kontrollseadmetele lennujaamas ja Tallinna tsentraalses sorteerimiskeskuses paigaldas Eesti Post sellel kuul täiendavad mõõtmisseadmed ka teistesse suurematesse postitöötluskeskustesse Tallinnas, Tartus ja Pärnus. 

Eesti Post omandas käesoleval aastal kvaliteedijuhtimise sertifikaadi ISO 9001:2008. Posti- ja logistikaettevõte on seadnud teenuste kvaliteedi jätkuva parendamise ettevõtte prioriteetide esiritta.

Kirjade liikumise monitooringud Euroopa näitasid, et 2009. aastal olid Eesti Post 36 riigi seas kümnendal kohal.

Eesti Posti vahendusel edastati 2009. aastal ligi 50 miljonit kirja.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077