Autor: Siim Sultson • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO hüvitustes juhtiv sõidukikahju

Jaanuaris väljamakstud kahjudest oli ERGO Kindlustuse AS- il suurim osa sõidukikahjudel, mille osakaal oli 73,5%, ilmneb kindlustusfirma teatest.

ERGO Kindlustus hüvitas 2010. aasta jaanuaris 1 412 kahjujuhtumit 34 miljoni krooni ulatuses, mis on 33% võrra vähem kui möödunud aasta samal perioodil.

Enim hüvitas selts sõidukikahjusid summas ligi 25 miljonit krooni, millest 11 miljonit krooni moodustasid liikluskindlustuse hüvitised ja ligi 14 miljonit kaskokindlustuse hüvitised.

Jaanuari lume ja külmadega sagenes tavapärasega võrreldes enam kui neli korda ERGO tasuta autoabi kasutus. Ilmastikuoludest tulenevalt vajasid autoomanikud enim abi sõiduki käivitamisel ja lumest välja tõmbamisel.

Arvuliselt enim ehk 11% kasvas jaanuaris kodukindlustushüvitiste arv. Samas vähenes kodukindlustuses väljamakstud hüvitiste summa mulluse jaanuariga võrreldes poole võrra. Languse taga on suurte kahjude, nt tulekahjud, vähenemine ja väiksemate kahjud, nt veeavariide arvu kasv.

Jaanuaris laekus ERGOle kokku 1798 kahjuteadet, mis on  sama palju kui 2008. aasta esimesel kuul. Enim teatati kaskokahjudest (788 korral) ja liikluskahjudest (566 korral).

Võrreldes aastataguse perioodiga kasvas liikluskahjude arv 19% ja reisikindlustuskahjuteadete arv 38%.

Kokku teatati jaanuaris 134 kodukindlustuse juhtumist.

Varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko sõnul on kodudes juhtunud veekahjud tingitud torude purunemisest või lumesulavee sissetungimisest hoonesse. „Kasvu taga on suuresti külmaperioodile iseloomulikud kahjud. Külma tõttu on purunenud nii küttetorusid, mis ei pea suurele kütteaktiivsusele vastu, kui ka kinnikülmunud veetorusid,“ ütles Erko Makienko. Kui torustiku lekete kulud hüvitab kodukindlustus, siis sulavee tekitatud kahjustused Erko Makienko sõnul kindlustuskaitse alla ei kuulu. „Sulavee kahjustused tekivad tavapäraselt ebakvaliteetse ehituse tõttu, amortiseerunud katuse tõttu või siis seetõttu, et suleveele pole tagatud korralikku äravoolu. Ükski neist juhtumitest ei kvalifitseeru ettenägematuks juhtumiks. Seetõttu tasub tagada sulaveele korralik äravool ning kahjude korral pöörduda nõudega katuse ehitaja või ühistu poole,“ soovitab Erko Makienko.

Samas on tulekahjude hüvitiste arv vähenenud poole võrra kuue juhtumini ja murvarguste hüvitiste arv püsinud samas suurusjärgus võrreldes eelmise aasta jaanuariga.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2010. aasta jaanuaris 63 miljonit krooni, mis on 12,5% vähem kui 2009. aasta jaanuaris. ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski sõnul on vähenemise põhjuseks on jätkuv madalseis automüügi ja kinnisvara turul ning tugev hinnakonkurents. Samas pole see muutnud tavapärast kindlustusliikide osakaalu ERGO kindlustusportfellis. Enim kindlustusmakseid laekus sõidukitega seotud kindlustusliikidest. Suurima osa neist moodustas tavapäraselt kaskokindlustuse maksed 22 miljoni krooniga.

ERGO Kindlustuse AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis 150 000 klienti, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab ligi 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. ERGO Kindlustusgrupi enamusaktsionär on maailma juhtivaid edasikindlustuskontserne Munich Re.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077