Autor: Siim Sultson • 18. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TIR-veod Lätist-Leedust keelatud

Seoses suure tollipettuse ohuga keelas Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA) oma liikmetel TIR-veod Lätist ja Leedust Venemaale, teatab ERAA.

Liikmetest ettevõtjad, kes keelust hoolimata üle Läti-Vene ja Leedu-Vene piiri vedusid ikkagi teevad, jätab ERAA TIR-süsteemist välja ja tühistab nende käesolevad TIR-märkmikud.

Läti piirivalveameti teatel on Grebneva piiripunkt Läti veokitele kinni pandud ning peagi suletakse ka Terehova piiripunkt.

Kuna Venemaa tolliamet muutis teisipäevast Läti veokite kontrollimise karmimaks, on liiklus Grebneva piiripunktis seiskunud ja Terehovas seiskub liiklus lähipäevil, andis teada lätlaste piirivalveameti pressiteenistuse peainspektor Kristine Petersone.

ERAA-lt täpsustavat kommentaari saada ei õnnestunud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077