Autor: Rivo Sarapik • 17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes ostsid Loksa Laevatehase?

Loksa Laevatehase ostis kolmest ettevõttest koosnev konsortsium Loksa Invest OÜ. Kes on nende firmade taga?

AS Frelok tegeleb must- ja tsingitud metallist toodete hulgimüügiga. Möödunud aastal jõudis neljale eraisikule, Boriss Avdejev, Sergei Kovšov, Andrei Sidorov ja Andrei Tšerkassov, kuuluv ettevõte Äripäeva Eesti Edukamate firmade pingereas 221. kohale. 

81 inimesele tööd andnud ettevõte 564,8 mln kroonini ulatunud käive kahanes aastaga ligi viiendiku võrra. Kasumiks kogunes 31,9 mln krooni.

Jooksvalt aastalt ootab 330 mln kroonise bilansimahuga firma juhatuse liige Andrei Sidorov majanduskriisi jätkumise tõttu käibe ja kasumimäära tuntavat vähenemist. Samas annavad tema sõnul omakapitali reservid firmale piisava kindlustunde keeruliste aegade üle-elamiseks.

Ettevõtte omanikeringi kuuluv Boriss Avdejev jõudis sel aastal Äripäeva Rikaste TOPis 160. kohale. Mees on Heiti Hääle äripartner Paldiski Tsingipajas, rikaste tabelis tagaski aga kõrge koha osalus must- ja tsingitud metallist toodete tootmisega tegelevas Frelokis ning Kohimos, mis valmistab ohtlike vedelike taltsutamiseks mahuteid.

Rikaste TOPi jõudsid ka Avdejevi äripartnerid ning firma omanikeringi kuuluvad Sergei Kovšov, Andrei Sidorov ja Andrei Tšerkassov.

Stako Diler OÜ, mille omanik on Gennadi Dulnev, tegeleb metallkonstruktsioonide tootmise ja müügiga.  Ettevõtte 40% võrra kasvanud käive ulatus möödunud aastal 95,2 mln kroonini, kasumit teenis firma 11,5 mln krooni. 36,7 mln kroonise bilansimahuga firma teenib enamuse käibe Soomest. Ettevõte andis tööd 40 inimesele.

Crown Solution OÜ on mullu novembris asutatud konsultatsioonifirma, mille omanik Elizaveta Gavrilova on ka konsortsiumi juht.

Uudisele tuleb lisa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077