Autor: Mariliis Pinn • 9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik ajab väikese bussifirma pankrotti

Harju maakohus algatas osaühingu Mauman Reisid pankrotimenetluse, ettevõtte omaniku sõnul on selles suuresti süüdi riik.

„Ei suuda enam sõita ja riigiga võidelda,“ kommenteeris firma juht ja omanik Martti Penu pankroti menetluse algust. „Riigi bussid sõidavad ees, meie tühjalt järgi. Kõik vaatavad, kuidas raha kokku hoida ja ostavad kuukaarte, millega meie võistelda ei suuda.“ 

Ka ei uuendata enam tema sõnul meelsasti liinilubasid ja tellimusvedude arv on kokku kuivanud. „Väikevedajad on kõik hädas,“ lisas Penu, kelle sõnul soositakse suuremaid firmasid.

Praeguse seisuga ettevõtte suurim võlausaldaja liisingfirma Afin Baltica AS ettevõttelt bussid ära võtnud ja nõuab lisaks 140 000 krooni. „Liising võttis bussid ära ja samas nõuab trahvi. Tööd teha ei saa aga maksma peab. Võiks ikka olla nii, et mina võtan äririski ja nemad võtavad mingi riski,“ lisas Penu, kelle sõnul busse rahumeelselt tagasi anda ei saa.

Avalikest teadetest selgub, et ajutine pankrotihaldur on Oliver Ennok ja tema ülesande on selgitada välja Mauman Reisid varad ja võlad, anda hinnang firma varanduslikule seisule ja tagada nende varade säilimine.

Pankrotti hakkab kohus arutama 30. aprillil. Enne seda loodab firma omanik Martti Penu siiski võla usaldajatega kokkuleppele jõuda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077