30. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik nõustus vaiksel jõuluajal Alitalia müügiga naabritele

Itaalia valitsus nõustus eile eksklusiivläbirääkimisteks lennufirma müügiks Air France-KLMile, mis on otsustav samm müügiprotsessis.

Varem lubasid ametiühingud taolise otsuse puhul riigi halvata, kuid praegusel jõulupuhkuste ajal ei olnud neid kiirelt reageerimas, valitsuse otsust oodati alles jaanuari keskpaigaks, kirjutas Reuters. Riigil oma 49,9% osalusega on tehingus otsustav sõnaõigus, läbirääkimisi oodatakse kestvat kaks kuud. Ostja teatas end tervitavat Itaalia valitsuse otsust ja kinnitas soovi tehingu kiireks sõlmimiseks. Nutuses rahaseisus Alitalia juhtkond on ostjakandidaadi varem heaks kiitnud. Air France kavandab edaspidi riigi senise rahvusvahelise lennuliikluse keskuse Milano arvel eelisarendada tegevust Roomas. See on ajanud vihale Põhja-Itaalia kohalikud poliitikud ja töökohtade kadumist kartvad ametiühingud, itaallaste rahvuslikust uhkusest rääkimata. Alitalia müügist jäeti kõrvale kohalik Air One, kes tegutses Itaalia suurima panga Intesa Sanpaolo toel. Itaalia rahandusministri sõnul ei ole riik veel lõplikult otsustanud, kas jääda väiksema osalusega ettevõttesse või müüa kogu oma aktsiapakk.

Kõrvale jäetud Air One juhi Carlo Toto sõnul tegi valitsus otsuse ilma nende pakkumist korralikult kaalumatagi ning müüb nüüd "tulekahju kustutades" maha strateegilise vara.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077