Autor: Tõnu Tramm • 16. mai 2024

Pakiäris üha kitsam: Itella Estonia kasuminumber kukkus alla miljoni piiri

Itella Smartposti jaotuskeskus, mille laiendamisse ettevõtte jõudsalt investeerib.
Foto: Liis Treimann
Hinnasurve konkurentide ja palgasurve töötajate poolt langetas OÜ Itella Estonia mulluse ärikasumi allapoole miljoni euro piiri, ehk 969 000 eurole. Aasta varem oli see number 1,67 miljonit, mõned aastat veel varem teenis ettevõte ligi 4 miljonit eurot äritulu. Sama seis on konkurentidel ning vaatamata kasvavatele mahtudele muutub “vorstiviil” selles äris aina õhemaks.

Alla miljoni eurost kasuminumbrit nähti Itella Estonias viimati 2016. aastal. Pärast seda on see jõudsalt kasvanud, tipnedes 2020. aastal 3,96 miljoni euroga. Tegemist on karmi reaalsusega, millega ettevõte oli arvestanud, lisaks suurenes mullu ka investeeringute maht, seisab ettevõtte värskelt esitatud majandusaasta aruandes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077