Autor: Tõnu Tramm • 8. detsember 2023

Tööjõupuuduse kasv on konkurentsitult suurim veonduses ja laonduses

Kui vabade töökohtade osakaal Eestis keskmiselt on aastaga langenud 8,7%, siis veonduses ja laonduses on see vastupidiselt hoopis kasvanud ja seda koguni 94,8%, ehk ligi kaks korda, selgub Statistikaameti värsketest tööjõuliikuvuse andmetest.
Sektori vabade töökohtade arvu mõjutab enim veokijuhtide puudus.
Foto: Shutterstock

Statistikaameti andmetel oli 2023. aasta kolmandas kvartalis Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides kokku 12 040 vaba ametikohta, mida on 8,7% vähem kui eelneval aastal samal ajal. Veonduses ja laonduses on olukord aga totaalselt vastupidine: kui mullu kolmandas kvartalis oli sektoris vabu töökohti 542, siis tänavu kolmandas kvartalis juba 1056, ehk 94,8% rohkem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077