Autor: Tõnu Tramm • 6. detsember 2023

Eesti eksport endistesse NSVL riikidesse ületab Venemaa turu kadumist kahekordselt

Võrreldes 2021. aasta sama perioodiga on Eesti eksport endistesse NSVL riikidesse tänavu 9 kuuga kasvanud kaks korda rohkem, kui on kahanenud eksport Venemaale. Kasahstani eksport on suisa kümme korda suurem kui kaks aastat tagasi.
Narva piiripunkt.
Foto: Liis Treimann

Aastal 2021 eksporditi 9 kuuga Eestist Venemaale 556,5 miljoni euro väärtuses kaupu, tänavu sama perioodiga 101 miljoni võrra vähem, ehk 454,8 miljoni euro jagu. Endistest NSVLi riikidest on Venemaa ka ainus, kuhu eksport on langenud. Isegi Valgevenesse on tänavu eksporditud 20 miljoni euro jagu rohkem kui kaks aastat tagasi, selgub Statistikaameti andmetest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077