Autor: Logistikauudised.ee • 13. juuli 2023

Vaid 11% Eesti elanikest tagastas e-poest viimati tellitud paki

Kui DPD e-kaubanduse uuringu järgi tagastas viimati e-poest tellitud kauba 11% Eesti elanikest, siis rõivaste ja jalanõude kategoorias tagastatakse juba pea iga kolmas pakk. Kuigi tasuta tagastus on e-ostu sooritamisel oluline argument, võib see mugavus peagi kaduda.
DPD pakiautomaat Tallinnas.
Foto: Andras Kralla

DPD Eesti müügi- ja turundusjuhi Janek Kivimurru sõnul on mitmed rahvusvahelised e-poed, kes täna tasuta tagastust pakuvad, suunda vaikselt muutmas. „See telli kõik, mis meeldib, ja tagasta kõik, mis ei sobi, on kahe otsaga asi – ühest küljest on hea, kui tellitud ja ebasobivaks osutunud toode lihtsalt seisma ei jää, vaid uuesti ringlusesse jõuab. Teisalt on iga lisaks saadetud pakk koormav keskkonnale, sest sageli vajavad ka juba avatud ja tagastatud tooted ümberpakendamist ning lisanduvad transpordikulud,“ selgitas Kivimurd.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077