Autor: Tõnu Tramm • 16. september 2021

Galerii: Kütuseturu Aastakonverents

15. septembril toimus 9. Kütuseturu Aastakonverents, kus erinevate valdkondade asjatundjad vaagisid kütuseturu tulevikku ning rohepöörde erinevaid tahke. Kõige enam küttis kirgi poliitikute ja ettevõtjate vaheline debatt diislikütuse aktsiisi teemal.
Jürgen Ligi soovimatus ühemõtteliselt argumenteerida reformierakonna seisukohti, oli saalisolijatele pisut arusaamatu.
Foto: Raul Mee

Tänavune kütuseturu aastakonverents oli rekordilise osalusega, kui Viru keskuse konverentsisaali oli kogunenud enam kui sada osalejat, lisaks kümned vaatajad veebi vahendusel. Luubi alla võeti nii rohepööre transpordisektoris, kütuste maksustamine kui erinevad tulevikukütused.

Enim kirgi küttis debatt, kus ELEA juhatuse liikme ja Via 3L juhatuse esimehe Rainer Rohtla ning Eesti Õliühingu tegevjuhi Mart Raamatu seisukohtadele diisliaktsiisi langetuse positiivsete mõjude osas tõid oma arvamuse avalikkuse ette ka Riigikogu erinevate fraktsioonide esindajad. Kohal oli Jürgen Ligi Reformierakonnast, Aivar Kokk Isamaast, Erki Savisaar Keskerakonnast ning Martin Helme EKREst. SDE esindaja kahjuks ei saanud haigestumise tõttu kohale tulla.

Mõistagi olid EKRE ja Isamaa esindajad ettevõtjate poolel ning leidsid, et aktsiisi tagasi tõstmine tuleva aasta mais oleks ränk viga. Koalitsiooni esindajad Erki Savisaar ja Jürgen Ligi seevastu olid aga pigem tagasitõstmise poolt.

Kui Savisaar oli vähemalt valmis arutlema aktsiisi diferentseerimise teemal vastavalt CO2 päästule, siis Ligi suhtus kogu teemasse suhteliselt ignorantselt: „Tegemist on ühe väikese huvigrupiga, kes ei esinda kogu Eesti huve. Tuleb vaadata suurt pilti ja siin ei olegi midagi arutada,“ oli Ligi kokkuvõtlik sõnum, mis aga kahjuks ühtegi sektorile tõsiseltvõetavat vastuargumenti ei sisaldanud ning EKRE retoolikale üksnes õli tulle lisas.

Logistikauudised avaldab debati lähiajal täismahus, seniks pildigalerii konverentsist.

15OCT2021 Kütuseturu Aastakonverents 2021 . Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077