Autorid: Kristel Härma, Andras Kralla • 15. september 2021

Miljoneid Muugale investeerinud logistikafirma omanik: tarne kolib Euroopasse ja me võidame sellest

10 miljonit eurot oma siinse logistikakeskuse laienemisesse investeerinud ühe maailma suurima logistikafirma Katoen Natie omanik ja juht Fernand Huts nentis, et tarneahelatega on olukord hull, kuid Euroopa muutub tarnimisel olulisemaks keskuseks.
Logistikafirma omanik Fernand Huts.
Foto: Andras Kralla

Järgmisel aastal võiks selguda, kas ja kuidas suur segadus tarneahelatega laheneb ning ülekuumenenud nõudlus taandub, kuid suuremaid logistikakeskusi on Eestisse ja laiemalt Euroopasse endiselt vaja, oli Huts kindel. Kuna paljudel tööstustel on tarnetega keeruline, muutub tarneahel üha lühemaks ning rohkem tarnitakse vajaminevaid osi Aasia asemel Euroopast. See võiks siia piirkonda tuua rohkem ladusid ja logistikat. "Ma ütleks, et laohoonete ja logistika äri Euroopas ja siin piirkonnas kasvab.“

Globaalne insener- ja logistikateenuste pakkuja Katoen Natie laiendas oma logistikakeskust Muuga sadama tööstuspargis, et tulla toime kasvanud ärimahtudega. Katoen Natie kontserni aastane käive on ligikaudu 2 miljardit eurot, Eestis oli ettevõtte müügitulu eelmisel aastal üle 11 miljoni euro.

Katoen Natie Eesti on pikalt tegelenud kakaoubade, kakaopooltoodete, toorkohvi ja naftakeemiatoodete käitlemise valdkonnas. Muuga sadamast liigub kaup raudteevagunitega lõpptarbijateni Venemaal, Ukrainas ja Kasahstanis.

Järgneb intervjuu Fernand Hutsiga:

Kuidas võiks praegune keeruline olukord tarneahelatega muutuda? See on segadus! Suur segadus, sest paljud varuosad või osad ei saabu õigel ajal. Paljud tööstused on hädas, sest nad ei saa osi ja kiipe kätte. Me loodame, et asjad muutuvad stabiilseks, aga praegu me näeme, et suur osa majandusest ja tööstusest on üle kuumenenud.

Loe täispikka intervjuud Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077