Autor: Logistikauudised.ee • 4. mai 2020

EKRE esimees: Rail Balticu projekt edasi ei lähe

EKRE esimees Mart Helme teatas raadiosaates „Räägime asjast“, et Rail Balticu raudteeprojekt edasi ei lähe. Siseministri sõnul on suurprojekti aeglane kulg tingitud suuresti nende erakonna vastuseisust, kirjutab Postimees.
EKRE esimees Mart Helme.
Autor: Liis Treimann

Tänavu veebruaris kordasid kolme Balti riigi peaministrid üle soovi Rail Baltic õigel ajal valmis ehitada. Jüri Ratas andis seejärel riigikogu infotunnis teada, et käimas on projekteerimisfaas ning aktiivselt tegeletakse maade omandamisega.

See on pannud muretsema Rail Balticu vastased: EKRE esimehe Mart Helme sõnul on nad saanud ka enda endistelt liitlastelt suuri etteheiteid, et neil pole õnnestunud Rail Balticut peatada. Vanema Helme sõnul pole aga nende toetajatel põhjust muretsemiseks.

„Tegelikult Rail Baltic ei lähe edasi. Jah, ostetakse küll maid ja istuvad mingid tüübid, kes saavad korraliku palka, kuid tegelikult projekt seisab. Ja see on suurel määral tänu sellele, et meie oleme ta seisma pannud,“ sõnas Mart Helme raadiosaates.

Helme väljaütlemist kritiseeris teravalt Europarlamendi saadik Urmas paet, kelle sõnul pole Rail Balticu projektiga veiderdamine ELi suhtes korrektne. Majandusminister Taavi Aas seevastu kinnitas Eesti Päevalehe arvamusloos, et EKRE ei ole Rail Balticu projekti lõhkunud, pigem vastupidi.

"Keskkonnaminister Rene Kokk mõtles kaasa, kuidas ühendust Euroopaga ehitada keskkonnasäästlikumalt ja rahandusminister Martin Helme seisis Euroopa Liidus uue perioodi rahajagamisel Rail Balticu eest niisama kindlalt, nagu Antant´i Läänerinne," kirjutas Aas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077