Autor: Logistikauudised.ee • 17. märts 2020

Tallinki Romantika sõidab Saksamaale baltlastele appi

Täna õhtul väljub Riia sadamast Tallinki reisilaev Romantika, mis suundub Saksamaale Sassnitzi sadamasse, et võtta peale Saksamaale lõksu jäänud eestlased ja lätlased. Pileti eest küsitakse sümboolset hinda, suurema osa erireisist maksavad kinni Eesti ja Läti valitsused.
Tallinki laeva Romantika võibki jääda Läti ja Saksamaa vahet seilama, et kaubavood Poolast mööda suunata.
Foto: Raul Mee

Tallinki tegevjuht Paavo Nõgene teatas pressikonverentsil, et täna õhtul Riiast väljuv Romantika võtab peale Baltimaadest Saksamaale liikuvad kaubaveokid ja omakorda Baltikumi lõksu jäänud sakslased.

Reis kestab 24 tundi ning homme õhtuks on laev Sassnitzis. Tagasiteed alustatakse homme õhtul kell 23.55 ja võetakse suund esmalt teada antud Ventspilsi asemel taas Riiga. Reis kestab 24 tundi, Riias ollakse 19. märtsl kell 23.55. Pileteid väljumisele liinil Sassnitz-Riia saab broneerida Tallinki kodulehel. Piletimüük Sassnitz-Riia liinile avatakse tänase päeva jooksul, eelmüügist pileti ostmine on kohustuslik.

„Hind reisijatele saab olema pigem sümboolne, lõviosa erireisi kuludest katavad Eesti ja Läti valitsused,“ lausus Nõgene, kes ei välistanud, et Romantika jääbki kriisiperioodiks Läti ja Saksamaa vahet seilama, et suunata kaubavood Poolast mööda.

Saksamaal elavate eestlaste jaoks, kes samuti soovivad naasta Eestist koju Saksamaale, väljub laev Romantika Riia sadamast täna, teisipäeva 17. märtsi õhtul mitte varem kui kell 20.00. Ka kõigil Saksa kodanikel, kellel on vaja jõuda tagasi Saksamaale, on võimalik osta pileteid laevale Riia terminalist alates kella 19.00 täna õhtul, 17. märtsil. Reis Riiast Sassnitzi kestab 24 tundi.

Samuti ütles Nõgene, et need reisijad, kes on Travemündest teel Rootsi, saavad Eestisse pääsemiseks kasutada täna veel kahte varianti: Stockholmist Turkusse ja sealt Helsingi kaudu Tallinna ning ka Kapellskäri-Paldiski liinile võetakse erandkorras peale sõiduautosid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077