Autor: Logistikauudised.ee • 11. november 2019

Aasta logistikateo hääletamine on lõppenud!

28. novembril toimub traditsiooniline logistika aastakonverents, kus kuulutame välja ka Aasta Logistikateo 2019. Finaali pääses kolm logistikategu, lugejajääletus kestab kuni kolmapäeva õhtuni. Anna oma hääl ja osale tasuta pääsme loosimises logistika aastakonverentsile!

Äripäeva logistikauudiste ja tarneahelaühingu PROLOG korraldatava aasta logistikateo konkursi finalistidele saab hääli anda kuni 13. novembrini k.a. Kõikide hääletanute vahel loositakse välja tasuta osalus 21. Logistika Aastakonverentsil, mis toimub seekord 28. novembril uhiuues Proto avastustehases Noblessneri Valukojas. Hääletada saab vaid üks kord ja ühe logistikateo poolt. Omaenese logistikateole antud hääled ei lähe arvesse.

Logistikateo finalistide lõplikku paremusjärjestust hindab nii žürii kui avalikkus, võitja selgub kaalutud häälte summeerimisel. Punktide võrdse jagunemise korral saab määravaks žürii otsus. Žürii koosseisu kuuluvad Logistika Aastakonverentsi programmijuht, Äripäeva logistikaajakirjanikud ning PROLOGi juhatuse liikmed.

Aasta Logistikategu 2019 finalistid on:

1. Operaili multimodaalsete kaubavedude projekt

Operaili konteinerrong.
Foto: Raul Mee, fotograaf

2018. aasta augustikuus startis Muuga-Tartu liin eksportkonteineritega. 2019. aasta veebruaris lisandus Sillamäe-Tartu liin. Aprillis algas killustikuvedu konteinerites Tartusse ning augustis lisandus viljavedu Lõuna-Eestist sadamatesse.

Logistikateo tulemusel jõudis Operail 2019. aasta septembrikuuks järgmiste tulemusteni (kuus): kaubamaht: 13 000 tonni; välditud 1100 autosõitu. 2020. aastal prognoositakse liiklusest ära tuua 26 000 kaubaautot ning ühes kuus vedada 26 000 tonni.

Lisainfo: https://www.logistikauudised.ee/uudised/2019/08/27/operail-toi-aastaga-maanteelt-ara-ligi-5600-veokit

2. Citybee minutipõhine nutirenditeenus

Citybee rendiautod
Foto: Liis Treimann

Tallinnas alustas 16. aprillist 20 kaubikuga tegutsemist minutipõhine kaubikute jagamise teenus CityBee, kus saab teenuse eest tasuda vastavalt kulutatud ajale ning läbitud vahemaale. Tänu mobiilirakendusele on teenus kättesaadav ööpäevaringselt. Suve hakul tõi Citybee esimesena meie tänavatele samal rakendusel toimivad elektritõukerattad, mis leidsid linlaste seas sooja vastuvõtu ja millele vastas mõni päev hiljem ka Bolt oma tõukeratastega. 25. oktoobril tõi CityBee lisaks kaubikutele meie tänavatele nutirenditeenusena kasutavat 135 sõiduautot Fiat 500.

Lisainfo: https://www.logistikauudised.ee/uudised/2019/10/25/tallinn-taitus-citybee-nutirendi-autodega

3. Alexela LNG tankla ja maailma esimene energiakaubamaja

Foto: Liis Treimann

Alexela avas tänavu suvel Jüris esimese LNG tankla Baltimaades ja laia kütusevaliku tõttu nimetas ettevõte selle maailma esimeseks energiakaubamajaks. Puudu on veel vaid vesinik, kuid esimesel võimalusel lisatakse tootenimistusse ka see. Postil oli vesiniku silt juba sümboolselt olemas.

Alexela tegevus väärib esile tõstmist just keskkonna-alase tegevuse tõttu, sest tänu Alexelale on hakanud Eesti veondusettevõtted kaaluma LNG veokite soetamist, samuti on Alexela CNG tanklate rajamisel oluline roll CNG veokite leviku kasvul.

Lisainfo: https://www.logistikauudised.ee/uudised/2019/08/14/lng-ajastu-eesti-veonduses-sai-ametliku-stardi

Lisaks esitati Aasta Logistikateo kandidaatideks:

- ABB elektrooniline tellimissüsteem

- Cleveroni pakirobotite maailmavallutus

- Starship Technologies`i USA-sse laienemine

- Uudne LoftOffice lao- ja ärikinnisvara Tallinnas Lasnamäel

- Bolti sisenemine toidukulleriteenusesse

- DHLi liitumine pakiautomaatide võrgustikuga

- Eckerö Line’i reisiparvlaeva Finbo Cargo liinile toomine

- IKEA uus e-kontseptsioon Eesti turul

- Bolti ja CityBee elektriliste tõukerataste turuletoomine

TULEKUL

21. Logistika Aastakonverents "Arukas ja arutu liikumine"

28. novembril 2019, Proto avastustehas, Noblessneri Valukoda, Tallinn

Logistika Aastakonverents on juba 21. aastat järjest toimuv logistikamaastiku tippsündmus, mis toob kokku otsustajad ja praktikud. Täiesti uudse programmigalise ülesihitusega konverents keskendub valupunktidele, mis kaasnevad igapäevaselt meie endi ja aina kasvavate kaubamahtude sageli ebamõistliku liikumisega.

Igale teemale keskendustakse ühe tunni vältel ning laval astub üles enam kui 15 oma valdkonna tippasjatundjat. Konverentsi modereerib Urmas Vaino.

Tutvu konverentsi programmi ja esinejatega SIIN! Kiirematele registreerijatele soodsam hind, nagu ka mitmele osalejale ühest ettevõttest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077