Autor: Logistikauudised.ee • 15. oktoober 2019

MKM-i asekantsler asub juhtima Rail Baltic Estoniat?

RB Rail AS aktsionärid kinnitasid eile, 14. oktoobril, ettevõtte uue nõukogu, kus hakkab senise OÜ Rail Baltic Estonia tegevjuhi Riia Sillave asemel tööle MKMi transpordi asekantsler Ahti Kuningas. Täna, 15, oktoobril, teatas Riia Sillave lahkumisest ka Rail Baltic Estonia tegevjuhi kohalt, samal ajal kuulutas riigisekretär välja avaliku konkursi Ahti Kuningasele asendaja leidmiseks MKMis.
Ahti Kuningas Eesti Ehituskonverentsil.
Foto: Raul Mee

Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõtte RB Rail AS uude nõukogusse kuuluvad 14. oktoobrist järgmised liikmed: Eestist Ahti Kuningas, kes on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler ning tema nõunik Anti Moppel.

Lätist Ligita Austrupe, kes on Läti transpordiministeeriumi asekantsleri asetäitja ning Anri Leimanis, kes on Latvijas Mobilais Telefons nõukogu aseesimees.

Leedust Karolis Sankovski, kes on RB Rail AS nõukogu esimees ja Rail Baltica Statyba tegevjuht ning Romas Švedas, kes töötab AB Lietuvos Geležinkeliai juhatuse esimehena.

Sillave lahkub ka Rail Baltic Estoniast

Täna, 15. oktoobril teatas Rail Baltic Estonia, et alates 2018. aasta jaanuarist ametis olnud tegevjuht Riia Sillave lahkub novembrist ametist. „Meie meeskond on projekti kahe aastaga viinud ettevalmistusetapist elluviimisse,“ sõnas Riia Sillave. „Järjepideva töö tulemusena on oluliselt kasvanud kindlus, et raudteeühendus tuleb. Panustasin Rail Balticasse kogu energia ning lahkun isiklikel põhjustel. Ehitus on alanud, sellelt teemärgilt on sobiv anda teatepulk üle uuele juhile,“ lisas ta.

Riia Sillave
Foto: Rail Baltic Estonia

Kes täpselt saab uueks juhiks, pressiteates kirjas ei ole, kuid kõik märgid vihjavad sellele, et Ahti Kuningas võib võtta Sillave koha üle ka Eesti ettevõtte juhtimisel. Nimelt kuulutas riigisekretär täna välja avaliku konkursi Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsleri ametikohale, uus asekantsler peaks asuma ametisse 6. aprillist 2020, teenistustähtajaga viis aastat.

"Uue transpordi asekantsleri peamiseks väljakutseks on uue transpordi arengukava väljatöötamine ja elluviimine, kogu Eestit hõlmava ühistranspordi ja kergliikluse koostoime ja kättesaadavuse parandamine, Rail Baltic uue raudtee ehitamiseks vajalike ettevalmistuste ja rahvusvahelise koostöö Eesti poolne eestvedamine ja transpordiameti(te) moodustamine vastavalt riigireformi kavale," seisab kirjas riigikantselei "töökuulutuses".

Kandidaate oodatakse 21. novembrini

Kandidaadilt eeldatakse magistrikraadi või sellega võrdsustatud haridustaset, vähemalt 3-aastast organisatsiooni, ettevõtte või suure struktuuriüksuse juhtimise kogemust, ülevaadet riigi transpordi valdkonnast ning inglise keele oskust vähemalt B2 tasemel.

Eelistatud on kandidaat, kellel on väga hea ülevaade transpordi valdkonnast ning selle suundumustest nii Eestis, Euroopa Liidus kui maailmas, avalikus ja erasektoris töötamise kogemus ning vene keele oskus.

Kandideerimistaotlus palutakse esitada hiljemalt 21. novembriks 2019 tippjuhtide valikukomisjonile aadressil Rahukohtu 3, Tallinn 15161.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077