Autor: Logistikauudised.ee • 13. juuni 2019

Berliini ühistranspordi ettevõte BVG alustas koostööd Eesti idufirmaga

Berliini ühistranspordi ettevõte BVG käivitas eile unikaalse transpordiplatvormi Jelbi, kus kasutatakse Eesti ettevõtte Veriff loodud isikutavastuse süsteemi. Rakenduse kasutajad saavad ligipääsu kõikideks transporditoiminguteks nii ühistranspordile, sõidujagamisplatvormidele, tavataksodele, elektritõukeratastele, rendiautodele- kui rolleritele.
Veriffi asutaja Kaarel Kotkas.
Foto: Jake Farra

Veriffi teenus on vajalik kasutajate isikusamasuse ja juhiloa olemasolu tuvastamiseks. “Veriffi pakutav mitmekihiline isikutuvastuse lahendus on oluliselt turvalisem kui inimese poolt silmast silma tehtav isiku identifitseerimine,” selgitas Jannes Schwentu BVG-st, miks alustati koostööd just eestlaste loodud rajendusega.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on BVG loodud rakendus märk ajastu vaimust, kus ettevõtted loovad kaasaegseid ja turvalisi digitaalse ühiskonna teenuseid.

“Meie selgitame välja, kas Jaan on Jaan ning kas Jaanil on kehtiv juhiluba. Nii saavad Berliini inimesed ligipääsu kasutajasõbralikule teenusele, mis ei tee allahindlusi turvalisuse arvelt. Tänu BVG rakendusele saab Berliinist teerajaja kogu Euroopa ühistranspordi sektorile. Veriffi jaoks on au ja rõõm teha koostööd avaliku sektori ettevõttega, mis loob trende, mitte ei sörgi sabas,” ütles Kotkas.

BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) on Berliini ühistranspordi vundament. Tegemist on Saksamaa suurima ühistranspordi ettevõttega, mis opereerib 10 metroo-, 22 trammi-, 150 bussi-, ja 6-praamiliini Berliinis ja selle lähiümbruses. BVG masinapargis on üle kolme tuhande sõiduki ning ettevõtte teenuseid kasutab üle miljardi inimese aastas.

Küberturvalisuse ettevõte Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega ilma, et inimene peaks kusagile füüsiliselt kohale minema. Tegemist on globaalse ettevõttega, kelle kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja online kaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos, Viinis ja teistes linnades.

Veriffi Tallinna kontoris töötab ligi 300 inimest. Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Taavi Kotka, endine LexisNexise tegevjuht Andrew Prozes ja paljud teised.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20-aastase Kaarel Kotkase poolt. Mullu kevadel paigutas Nordic Business Report Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 kõige mõjukama noore ettevõtja hulka.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077