Autor: Logistikauudised.ee • 3. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet remondib üle 1800 km riigimaanteid

Tartu maanteele Puikknurme-Puurmanni lõigule ehitatakse 2+1 mõõdasõidurajad.
Foto: Nordecon
„Kuigi Maanteeameti eesmärk on esmajoones teedevõrgu säilitamine, siis viimastel aastatel on meil vahendeid nii teede korrashoiuks kui arendamiseks,“ sõnas teisipäeval toimunud pressikonverentsil Maanteeameti teehoiudirektor Raido Randmaa.

Käesoleval aastal teostatakse ehitus- ja remonditöid üle 1800 km riigiteedest, arvestamata liiklusohtlikke kohti ja sildade ümberehitustöid. Nendest rohkem kui 37 kilomeetril toimub neljarajaliste maanteelõikude ehitamine. Kose–Võõbu teelõigule lisandub näiteks kauaoodatud Rõmeda–Haljala liiklusohtlik lõik Tallinn–Narva maanteel, mis ehitatakse ümber 2+2 ristlõikega maanteeks. „Enne valimisi räägiti palju tulevastest 2+2 maanteedest, seega oleme positiivsete sõnumite ootuses, et kas ja millal need plaanid ka rahastusotsusteks formuleeruvad,“ selgitas Randmaa, et aasta võib ka veel uusi väljakutseid tuua.

Rekonstrueerimisobjekte on 170 km ulatuses. Pindamistöid tuleb tänavu ligi 1157 km ning 177 km taastusremonti. Plaanis on likvideerida 70 liiklusohtlikku kohta ja remontida 16 silda. Samuti seisab ees ligi 88 km katete ehitust kruusateedele ning 274 km olemasolevate kruusateede säilitusremonti.

Pea aasta Eestis kasutusel olnud muutuva teabega liiklusmärgid on saanud liiklejate käest palju positiivset tagasisidet. „Meil on hea meel, et liiklejad on uued liiklusmärgid kiirelt omaks võtnud ning hindavad nendel edastatava piirangute info muutumise operatiivsust,“ rääkis Janar Tükk.

„Seda kindlamad oleme, et Kose–Võõbu lõigule tulevad 22 elektroonilist märki ja 6 infotablood on oodatud vahendid ohutuma liikluskeskkonna loomiseks.“ Maanteeamet liigub järjest targema liikluskorralduse poole, mida kinnitab asjaolu, et meil on lootust saada ka Tallinna ringteele läbi Euroopa ühendamise rahastuse pea 2 miljonit täiendavat rahastust muutuva teabega liiklusmärkide ja Väo targa veokiparkla tarbeks.

Teedevõrgu arendamise investeeringuid on tänavu kokku 179 miljoni euro eest.

Foto: Maanteeamet

2019. aasta suuremad teetööd

* Tallinna ringtee Luige–Saku teelõigu ehitustööde maksumus on 19 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on II kvartal 2021.

* Tallinn–Pärnu–Ikla maanteel ehitatakse Kernu ümbersõit koos Kernu tankla sõlmega. Objekti maksumus on 14,9 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on 2021 algus.

* Tallinn–Rannamõisa–Kloogaranna maantee km 2,6-4,1 ehitatakse 2+2 ristlõikega maanteeks. Eeldatav maksumus on 3,55 miljonit eurot on ning planeeritav valmimise aeg on 2020 algus.

* Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel algab Pikknurme–Puurmani 2+1 möödasõidualade ehitus. Lepingu maksumus on 5,7 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on detsember 2019.

* Põlva–Karisilla maanteel rekonstrueeritakse Niitsiku–Karisilla lõik. Eeldatav maksumus on 4 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on november 2019.

* Antsla–Vaabina maanteel rekonstrueeritakse Kobela–Antsla lõik ning Antsla–Haabsaare km 0-1,2. Eeldatav maksumus on 7,5 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on detsember 2019.

* Tallinn–Narva maanteel ehitatakse Rõmeda–Haljala teelõik 2+2 ristlõikega maanteeks. Eeldatav maksumus on 16,5 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on 2020.

* Pärnu–Rakvere–Sõmeru maanteel ehitatakse Kaitseväe Tapa keskpolügooni ühendustee eritasandiline ristumine. Eeldatav maksumus on 1,4 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on november 2019.

* Mäeküla–Koeru–Kapu maanteel rekonstrueeritakse Mäeküla–Suurpalu lõik ning ehitatakse ümber Mäeküla ristmik. Eeldatav maksumus on 2,5 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on november 2019.

* Pärnu–Tori km 12,1-16,8 rekonstrueeritakse. Ehitustööde maksumus on 1,7 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on oktoober 2019.

* Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel rekonstrueeritakse Tuudi–Ridase lõik. Eeldatav maksumus on 2,1 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on november 2019.

* Valga–Uulu maanteel rekonstrueeritakse kaks teelõiku – km 57,5-59,2 ja km 75,1-82,8. Km 57,5-59,2 eeldatav maksumus on 1,2 miljonit eurot. Km 75,1-82,8 ehitustööde maksumus on 3,3 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on november 2019.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077