Autor: Logistikauudised.ee • 25. jaanuar 2019

Tallinki shuttle laev Star läbis uuenduskuuri

Renoveeritud Snack Time kohvik.
Autor: Tallink Grupp
Tallinki laev Star, mis opereerib Tallinna-Helsingi liinil, läbis 7.-22. jaanuaril Klaipeda laevaremonditehases ulatusliku uuenduskuuri.

Laeval renoveeriti Snack Time kohvik ja Starbucksi jooke müüv kohvik, kus vahetati välja ka kogu senine mööbel ning täielikult uue ilme ja kontseptsiooni sai laeva pubi Sea Pub.

Lisaks uuenes ning suurenes laste mänguala, värskendati kaubanduspindu, vahetati välja treppide, koridoride ja äriklassi vaibad, renoveeriti kõik laeva tualettruumid ning lisati täiendavaid tualettruume. Remondi käigus viidi laeval sisse uus kord, mille kohaselt ei kasutata laeva toitlustuskohtades enam kusagil ühekordseid plastnõusid.

„Mul on väga hea meel, et meie Tallinna-Helsingi liini teine shuttle laev Star nii põhjalikult renoveeritud sai ning pakub nüüd järgmiste aastate jooksul meie klientidele veelgi paremaid tingimusi ning reisielamusi. Uuendusi planeerides võtsime arvesse meie klientide tagasisidet ning just selle tagasiside põhjal suurendasime näiteks Stari lasteala, mis on aastate jooksul perega reisijate jaoks pisut kitsaks jäänud,“ lausu Tallink Grupi Eesti-Soome liinide direktor Peeter Kangro.

Lisaks reisijatealade renoveerimisele, teostati remonditehases laeval ka mitmeid tehnilisi töid. Näiteks paigaldati laeva sõukruvidele dokkimise käigus innovaatiline, nn „EnergoProFin“ lahendus, mis kujutab endast väikeste tiivikutega lisakruvi, mis aitab suurendada laeva sõukruvi efektiivsust ja vähendab veekeeristest tekkivat energiakadu 2% - 5% ning mis aitab vähendada laeva poolt tekitatud veealust müra ja vibratsiooni. Samuti paigaldati Starile kõige uuema põlvkonna integreeritud navigatsioonisüsteem.

Star naasis Tallinna-Helsingi liinile sel teisipäeval, 22. jaanuaril ning sellest nädalast on taastunud Tallinki Tallinna-Helsingi liini shuttle laevade tavapärane sõidugraafik kuue väljumisega päevas kummalgi suunal.

Lisaks Starile on hetkel uuenduskuuri läbimas ka Tallink Grupi Tallinna-Stockholmi liini laev Baltic Queen ning Turu-Stockholmi liini laev Galaxy. Sel kevadel uuendatakse veel ka Tallinna-Stockholmi liini teine laev Victoria I ning Riia-Stockholmi liini laev Isabelle.

Tallink Grupp uuendab kõiki kontserni laevu regulaarselt vastavalt ettevõtte Laevade Uuendusprogrammile (Ship Renewal Programme). Viimase viie aasta jooksul on kontsern laevade uuendustesse investeerinud ligi 80 miljonit eurot.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077