Autor: Logistikauudised.ee • 24. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu läks täielikult üle elektroonilisele teemaksule

Kes soetab populaarse N1 kategooria Škoda Octavia, peab arvestama, et Leedus tuleb tal selle pealt maksta 6 eurot teemaksu päevas.
Foto: Škoda
Alates 21. augustist läks Leedu teemaksu kogumisel üle täielikult elektroonilistele maksetele, varasemaid pabervinjette enam soetada ei saa.

Elektrooniliste vinjettide müüki alustati Leedus juba selle aasta veebruari lõpus ning kuni 20. augustini oli üleminekuperiood, mil müüdi paralleelselt nii elektroonilisi, kui pabervinjette. Kellel on soetatud pabervinjett pikemaks perioodiks, siis need kehtivad edasi, kirjutab cargonews.lt.

Samuti ei ole enam vajalik vinjeti olemasolu tõestavat kleebist tuuleklaasil, selle kehtivust kontrollitakse auto registreerimisnumbri järgi.  Elektroonilisi vinjette saab soetada interneti teel aadressil https://keliumokestis.lt/ ja senistest pabervinjettide müügikohtadest.

Uus süsteem võimaldab vinjeti ostjal ise määrata selle kehtivusaeg ilma müügikohas aega kulutamata ja selle maksumuse vastavalt auto registreerimisdokumentides olevale sõiduki kategooriale.

Juriidiliselt tuleb seega Leedus teemaksu tasuda ka meil populaarsetel N1 kategooria sõiduautodel, sest kuni 3,5-tonnistel N1 kategooria sõidukitel maksab ühe päeva vinjett Leedus 6 eurot ning N2 kategooria kaubikutel ja N3 raskeveokitel 11 eurot.

Erinevate sõidukikategooriate hinnakirjaga saab tutvuda SIIN:  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077