Autor: Logistikauudised.ee • 16. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uber avaldas tallinlaste lemmiksihtkohad

Uberiga sõitjate lemmiksihtkoht on Tallinna Lennujaam.
Foto: Erik Prozes
Rohkem kui kaks aastat Eestis tegutsenud Uber korraldas täna oma sünnipäeva puhul seminari “Uus Tallinn”, kus avaldas ka uusi andmeid Uberit kasutavate tallinlaste sõiduharjumuste kohta.

Uberi Eesti tegevjuhi Enn Metsari sõnul on Uberil täna põhjust olla rõõmus selle üle, et tallinlased on sõidujagamise omaks võtnud ning kasutavad teenust oma igapäevasteks vajadusteks. “Kui me lisame siia, et parlament kiitis just sel nädalal heaks kõiki osapooli arvestavad seadusemuudatused, siis on meil suurepärased võimalused rääkida kaasa Tallinna mugavamaks ja inimlikumaks linnaks muutmisel,” ütles ta.

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ütles oma tervitussõnavõtus, et Tallinnast on saanud uuenduslik linn ning sellele aitab kaasa, et kogu Eesti liigub eesrinnas näiteks pakirobotite seadustamisel, kuid ka Uberi tegevuse reguleerimisel. “Hea uudis Uberile on see, et Tallinn liigub üha suuremas mahus ühistranspordi kasutamise suunas,” ütles ta.

Tallinlaste lemmiksihtkoht Uberiga sõites on Lennart Meri Lennujaam, sellele järgneb kohe Tallinna Bussijaam, avaldas ettevõte. Kolmas tippsihtkoht on Telliskivi Loomelinnak. Telliskivi on kaasagne loomekeskus, mida paljud idufirmad ja vabaühendused oma koduks peavad. Kuna uusi tehnoloogiaid nagu Uber võtavad kõige parema meelega vastu just noored avatud maailmakodanikud, on ainult loogiline, et Telliskivisse jõudmiseks on Uber inimeste üks lemmikmooduseid.

Kuigi enamus sõite Uberiga on toimunud Tallinnas ja selle lähistel, on pikim reis Eestis Uberiga tehtud hoopiski Narva ja sealt tagasi Tallinnasse (417 kilomeetrit) ning pikkuselt järgmine Riiga (313 kilomeetrit).Metsari sõnul on sõidujagamine muutmas tallinlaste elustiili ning majanduslikke võimalusi. “Tallinna kesklinn muutub lähiaastail tundmatuseni ning loodetavasti muutub linn seeläbi inimkesksemaks ja mugavamaks, selle saavutamisel on tähtis roll ka sõidujagajatel, kelle abil saavad inimesed targemini planeerida oma liikumist,” ütles ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077