Autor: Logistikauudised.ee • 2. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoturu hea seis tekitas GEFCOle 4,2-miljardilise käibe

Foto: GEFCO
Globaalse tööstuslogistikaettevõtte GEFCO Grupi käive moodustas 2016. aastal € 4,2 miljardit, kasvades võreldes 2015. aastaga 1,3 protsenti. Kasvu aluseks on ettevõtte teatel Euroopa autoturu hea seis ja keskendumine strateegilistele klientidele.

GEFCO mullune EBITDA oli €172,8 miljonit, mis tähendab 2015. aastaga võrreldes 32,1% kasvu. Kasumlikkuse tõus on ettevõtte teatel grupi proaktiivse, ostude optimeerimisele ja püsikulude jätkuvale vähendamisele suunatud poliitika tulemus. 2014. aasta keskel algatati uus tulemuslikkuse plaan, mille käigus on kulusid muudetud paindlikumaks ning vähendatud varasid.

 
2015
2016
Muutus 2016/2015
Käive (€ miljardit)4,1744,228+ 1,3%
EBITDA *[1]130,8172,8+ 32,1%

*[1]Kasum enne intresse, makse, materiaalse ja immateriaalse põhivara kulumit

 Allikas: GEFCO

Vastuseks autotööstuse logistilistele väljakutsetele loodud GEFCO on maailma juhtivate tootjate ja tarnijate logistikapartner nende keeruliste tarneahelate haldamisel ja optimeerimisel. 2016. aastal allkirjastatud uued lepingud Renault Nissani, VWG Audi, TOYOTA, BMW ja Talgoga näitavad veel kord grupi suutlikkust neile innovaatiliste, konkurentsivõimeliste ja efektiivsete logistiliste lahenduste pakkumisel vastavates tööstusharudes.

PSA Grupiga sõlmiti eksklusiivne 8-miljardiline leping PSA globaalse tarneahela optimeerimiseks viie aasta jooksul. Leping puudutab globaalsete logistika- ja transpordilahenduste arendamist ja rakendamist PSA Grupi kolme kaubamärgi jaoks: Peugeot, Citroen ja DS. See hõlmab kogu tarneahela haldamist ja optimeerimist komponentide hankimisest tootmis- ja koostetehastele valmissõidukite ja varuosade turustamiseni.

Kooskõlas kavasse võetud mitmekesistusstrateegiaga sõlmis GEFCO 2016. aastal uued lepingud klientidega erinevates sektorites, nagu nt kõrgtehnoloogia ja koduseadmed (Whirlpool, TPV Technology) ning bioteadused ja tervishoid (Zentiva, Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontiere), CEVA Sante Animale).

IJS Globali omandamine võimaldas Grupil suurendada tütarettevõtete arvu 45-ni ning pakkuda tööstusklientidele globaalseid logistikateenuseid üle viie maailmajao. Kuna see Hollandi firma spetsialiseerub farmaatsia, kõrgtehnoloogia ja aerokosmose toodete transpordile, võimaldas selle omandamine GEFCO-l samuti mitmekesistada kliendiportfelli.

GEFCO Grupi juhatuse esimees Luc Nadal lisas pressiteates kokkuvõtteks: „2016. aastal otsustasid koostöö kasuks GEFCO Grupiga uued strateegilised kliendid, mis tõendab meie atraktiivsust ja kogemusi keeruliste globaalsete tarneahelate optimeerimisel. 2017. aastal on meie eesmärgiks laiendada valmissõidukite logistika alast tegevust koos maismaavedude, laonduse ning korduskasutuspakendite, ekspedeerimise ja 4PL alase oskusteabega, uusi tehnoloogiaid testides ja uusi partnerlusi sõlmides. Selles kontekstis alustab ja arendab GEFCO e-kaubandusega seotud tegevust komplekstoodete ja sisesuunalise logistika valdkonnas”.

 

GEFCO Grupp on üleilmne tööstuslogistikaettevõte, mis on esindatud enam kui 150 riigis ja 5 mandril. Ettevõte annab tööd 12 000 inimesele.

Foto: GEFCO
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077