Autor: Logistikauudised.ee • 16. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähi valitsusele: lõpetage Venemaa-vastane retoorika!

Sillamäe Sadama nõukogu esimees Tiit Vähi
Autor: Andras Kralla
Eesti Tööandjate Keskliidu liikmed kommenteerisid täna avaldatud Tööandjate Majandusspidomeetrit, mis näitas, et ettevõtjad ei ole valitsuse tegevusega rahul.

Sillamäe Sadama nõukogu esimees Tiit Vähi sõnul on Eesti kena ja armas Põhja-Euroopa väikeriik, mis asub erakordselt soodsas paigas, et arendada siin tööstust, põllumajandust, veondust, turismi ja kõikvõimalikke muid tegevusalasid. Selleks on siin sobiv kliima, igasuguste looduskatastroofide ohu puudumine, Euroopa Liidu ja NATO liikmelisusest tulenev turvalisus ning suurepärane turupositsioon, kus läänes ja põhjas on majanduslikult arenenud Skandinaavia ja Soome, lõunas ülejäänud EL liikmesmaad ja idas Eestist rahva poolest 100 korda suurem Venemaa. 

Paraku, nendib ta, on majanduse areng mingil põhjusel seiskunud, st viimase 10 aasta jooksul ei ole arengut märgata. Miks ei suuda siis meie riigi juhtorganid (valitsus, riigikogu ja president) ära kasutada Eesti soodsat geopoliitilist asukohta, et tagada majanduse areng, elatustaseme tõus ja rahva heaolu, nagu see oli esimesel 15 aastal, küsib Vähi.

Tiit Vähi ettepanek valitsusele on lõpetada Venemaa (ja Venemaaga suhteid parandada püüdva Donald Trumpi) vastane retoorika ja teha kõik selleks, et suhted kahe naaberriigi vahel võiksid hakata edaspidi paranema. Kõik muu on tema sõnul vaid kosmeetika ja peenhäälestus.

Seekordsest Tööandjate Majandusspidomeetrist saad pikemalt lugeda siin.

Teiste ettevõtjate kommentaare spidomeetrile leiad siit.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077