3. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute tarbesõidukite turg kasvab jätkuvalt kiiresti

Jaanuarikuu müüduim tarbesõiduk oli Volvo FH
Foto: Volvo Eesti
Käesoleva aasta jaanuaris on tarbesõidukeid müüdud juba 553: võrreldes eelmise aastaga lausa 16,2 protsenti rohkem, teatas AMTEL.

Tarbesõidukeid on ühtlasi müüdud veel paremini kui sõiduautosid, kuigi ka viimaste turg on vägagi elav.

Edukaimaks tarbesõidukite margiks osutus Volkswagen 79 sõidukiga. Teist kohta jagasid Volvo ja Citroen 63 sõidukiga.

Väga kõrge oli jaanuaris veokite osakaal ja selles segmendis oli edukaim Volvo 63 veokiga. Hästi läksid kaubaks ka Scania veokid, milliseid müüdi jaanuaris 53. Kolmandat kohta jagasid DAF ja MAN 15 müüdud veokiga.

Busse müüdi jaanuaris kokku 9, kõige populaarsemad olid Volkswageni väikebussid täismassiga alla 5 tonni.

Uusi sõiduautosid müüdi aasta esimesel kuul Eestis 2026, mis ületas möödunud aasta jaanuarikuu müügi 13,5 protsendiga.

Sõiduautode segmentidest kasvas talvekuule omaselt maasturite müük, sealjuures just keskmiste maasturite osas, milliseid müüdi isegi rohkem kui väiksema keskklassi autosid. Samas aga langes veidi eelmise aasta jaanuariga võrreldes väiksemate maasturite osakaal.

Elektriautosid müüdi jaanuaris 5 ja hübriide 104. Eksporti läks 62 sõiduautot.

Alanud aasta jaanuaris oli automarkidest edukaim Toyota 331 sõiduautoga. Esikolmikusse mahtusid veel Volkswagen 223 ja Škoda 167 müüdud sõiduautoga. Mudelitest osutus populaarseimaks Honda CR-V, milliseid müüdi 95. Järgnesid Toyota RAV4 ja Volkswagen Passat, vastavalt 87 ja 82 müüdud autoga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077