Autor: Heija-Liis Ristikivi • 13. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki reisilaevale Star paigaldatakse jaanuaris sõidukite mugavamaks laadimiseks lisapääsud

Tallink Star
Foto: Andras Kralla
Tallinki teatel paigaldatakse laevale Star jaanuaris teisele tasandile sõidukite laadimiseks ülemine vööriuks ja ahtriramp, et muuta sõidukitega reisijatele laevalepääs kiiremaks ja mugavamaks ning vähendada laadimisest tingitud riski reiside hilinemiseks.

Sarnane logistika saab olema kasutusel ka uuel kiirel reisilaeval Megastar, mis asub Tallinna-Helsingi liinile Superstari asemele jaanuari lõpus.

Tallinki laevateeninduse juhi, kapten Tarvi-Carlos Tuuliku sõnul sai autoteki mitmetasandilise laadimise projektiga alustatud ligi kaks aastat tagasi koos sadamatega, kui laevaarhitektid alustasid tööd arvutuste ja plaanidega, mis oleksid sobivad Megastari autotekkide lahendusega. Laeva ümberehitused teostatakse jaanuaris toimuva 2-nädalase planeeritud dokiremondi vältel ning jaanuari lõpuks on Tallinkil Tallinna-Helsingi liinil kaks sarnase efektiivsema ja mugavama autoteki laadimisega kiiret reisilaeva.

Star ja Megastar hakkavad mõlemad laadima suuremaid kaubaveoühikuid läbi esimese tasandi rambi ning samaaegselt reisijatesõidukeid eraldiseisvalt ülemise tasandi rambilt. Uus logistiline lahendus saab oluliselt kiirendama autoteki laadimist ja lossimist ning muudab sõidukiga reisijatele teenuse märksa mugavamaks.

Nii Helsingi Lääneterminalis kui Tallinna D-terminalis on sadamapoolsed ülemise tasandi kaldarambid juba paigaldatud ning katsetusvalmis.

Stari dokiremont kestab 12-27 jaanuarini ning sel ajal teenindab Tallink reisijaid Tallinna-Helsingi liinil ühe kiire reisilaevaga Superstar ja kruiisilaevaga Silja Europa. Uus, veeldatud maagaasil sõitev kiire reisilaev Megastar antakse Meyer Turku laevatehase poolt ettevõttele üle plaanide kohaselt jaanuari lõpus ning aluse esimene reis peaks Tallinna-Helsingi liinil toimuma 29.jaanuaril, mil dokiremondist naaseb samale liinile ka Star.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077