Autor: Heija-Liis Ristikivi • 3. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink vedas jaanuaris taas rohkem kaupa

Tallinki uusim kiirlaev Megastar asus Tallinn-Helsingi liinile 29. jaanuaril
Foto: Tallink
Tallink Grupi teatel veeti käesoleva aasta jaanuaris nii reisijaid kui kaupa rohkem kui eelmise aasta esimesel kuul.

AS Tallink Grupp avaldas börsiteate, milles seisab, et 2017. aasta jaanuaris veeti 561 493 reisijat, mis on ligi 1% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta jaanuariga.

Veetud kaubaveoühikute maht suurenes 1,8% võrra 24 904 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht vähenes 0,8%, 68 189 ühikuni.

Kõige enam veeti nii reisijaid kui ka kaupu muidugi Eesti-Soome liinil, kõige enam kasvas aga Riia-Stockholmi vaheline vedu: reisijaid veeti rohkem 33,9 protsendi, kaupu 31,1 protsendi ja sõiduautosid 24,1 protsenti enam, võrreldes eelmise aasta jaanuarikuuga. Läti ja Rootsi vahel sõidab alates detsembrikuust kaks laeva varasema ühe asemel.

Alates 24. jaanuarist sõidavad kõik Tallinki Stockholmi külastavad reisilaevad Värtahamneni uude sadamakompleksi, seal silduvad nüüd ka varem Frihamneni saabunud Riia-Stockholmi liini laevad Isabelle ja Romantika.

Reisilaev Superstari prahileping lõppes 31. jaanuaril ja alus anti üle uuele omanikule. Superstari asemel asus Tallinn-Helsingi liinile uus LNG-kiirlaev Megastar.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077