5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BMW toob teedele isesõitvad autod

Autor: Maris Ojasuu
Koostöös Mobileye ja Inteliga kutsub BMW autotootjaid üles ühiselt isesõitvate autode tehnoloogiat arendama, et võidujooksus mitte kaotajaks jääda.

Selle aasta teises pooles toob BMW Euroopa ja USA linnatänavatele 40 isesõitvat 7. seeria sedaani, mis on järgmine samm teel isesõitvate autode turuletoomisel aastaks 2021.

BMW arendusjuht Klaus Fröhlich ütles intervjuus Bloombergile, et eesmärk on koguda andmeid iNexti tootmiseks, mis peaks tulevikus asendama BMW lipulaeva, 7. seeria sedaani, ning olema võimeline nelja aasta pärast täiesti autonoomselt liikuma.

Autotootjad ja tehnoloogiafirmad püüdlevad koostööle, et konkureerida Google’iga, mille isesõitvad autod on läbinud avalikel teedel 3 miljonit kilomeetrit, ja Teslaga, mille autopiloodiga varustatud sõidukid on kogunud andmeid juba üle 2 miljardi miili pealt. BMW kutsub üles teisi autotootjaid jagama teadusuuringute kulusid ja kiirendama arendustegevust, et mitte jääda uues tehnoloogias järelejooksjaks.

„See, kes jõuab esimesena üle finišijoone, saab kehtestada oma tehnoloogial põhinevad standardid,“ rääkis intervjuus Mobileye kaasasutaja ja tehnoloogiajuht Amnon Shashua. „Sellepärast on see tähtis.“

Autode iseseisev liiklemine linnas eeldab, et masinad suudavad mõista erinevaid situatsioone inimese kombel. Iisraeli firma Mobileye varustab BMW-d ümbrust tajuvate kaameratega, USA ettevõte Intel aga arendab sõidukite tehisintellekti. Ettevõtted valgustavad oma plaane seoses homme algava rahvusvahelise tehnoloogianäitusega CES 2017 Las Vegases.

Autor: Äripaev

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077