Autor: Birjo Must • 2. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink ei emiteeri uusi aktsiad optsioonideks

Tallinki aktsiaoptsioonide programmist enam laevafirma uusi aktsiaid ei saa.
Foto: Andras Kralla
Tallink Grupi nõukogu otsustas, et ei emiteeri optsioonilepingute täitmiseks uusi aktsiaid ega osta neid järelturult.

8. veebruaril 2011 toimunud ASi Tallink Grupp aktsionäride üldkoosolek kinnitas töötajate aktsiaoptsioonide programmi tingimused, mille kohaselt oli kuni 31. augustini 2013 lubatud emiteerida optsioone kuni 15 miljonile aktsiale. Vastavalt programmile andis kontsern optsioone 2011. ja 2012. majandusaasta jooksul. Seisuga 31. detsember 2015 oli kontsernil välja antud 7 276 903 kehtivat aktsiaoptsiooni. Iga optsioon annab õiguse omandada ühe Tallink Grupi aktsia.

Uute emiteeritavate aktsiate puhul on täitmishind 0,858 eurot ja turult ostetavate olemasolevate aktsiate puhul on täitmishind aktsiate keskmine kokkuostuhind. Börsifirma teatel on optsioonilepingute täitmise viisi otsustamise õigus on vastavalt optsiooniprogrammi tingimustele Tallink Grupi nõukogul ja vastavalt aktsiaoptsioonide tingimustele võib optsioone kasutada vahemikus 21. detsembrist 2015 kuni 21. juunini 2016.

"Lähtudes sellest, et tänavu 14. juunil toimuval Tallink Grupi aktsionäride korralisel üldkoosolekul on kavas vähendada Tallink Grupi aktsiakapitali ning  aktsiakapitali vähendamise menetlus on pikaajaline protsess, ei ole seltsi juhatuse hinnangul selle protsessi kestel optsioonilepingute täitmine uute aktsiate väljalaskmise teel või aktsiate ostmine õiguslikel ega majanduslikel põhjustel otstarbekas ega mõistlik," teatas ettevõte börsile.  

Seetõttu on Tallink Grupi nõukogu otsustanud mitte emiteerida optsioonilepingute täitmiseks uusi aktsiaid ega osta neid järelturult. Nõukogu on andnud juhatusele nõusoleku  maksta optsioonilepingute täitmiseks optsioonsaajatele kompensatsiooni 0,15 eurot ühe aktsiaoptsiooni eest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077