Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodanikeühendus: Rail Balticu protsess oli seadusevastane

Kodanikeühendus Avalikult Rail Balticust taunib valitsuse sekkumist raudtee rajamise planeerimisprotsessi Harjumaal.

Valitsus otsustas kinnisel kabinetiistungil 29. mail kõrvaldada kaardilt Rail Balticu trassialternatiive põhjendusi esitamata. "Euroopa keskkonnaõiguse ja kohtuotsuste valguses oli raudtee ehitamine üle loodava Nabala kaitseala võimatu ja siin on eemaldamiseks olemas põhjendus. Arusaamatuks jääb, miks otsustas valitsus kõrvaldada Harjumaal lisaks alternatiivsed Tallinna ringtee läheduses kulgevad trassid ja enamjaolt senist koridori järgiva trassi," märkis Indrek Grusdam kodanikuühendusest.

Nagu ilmneb riigikantselei avalikust dokumendiregistrist, ei avaldatud otsuse põhjendusi isegi mitte otseselt seotud valdadele, seisab ühenduse pressiteates.

"Kui valitsus otsustab teha menetluse salajaseks, siis tekib küsimus, kas üldse on tegu avaliku planeerimisprotsessiga," küsis Kose vallavanem Merle Pussak. "Tahaksime näha neid kriteeriume ja analüüse, mille alusel valikud on tehtud. Hetkel tundub, et planeering otsustatakse maavanema eest," lisas ta.

Kodanikeühendus Avalikult Rail Balticust on seisukohal, et sobiliku trassi valikul tuleks praegu sisulist koostööd teha omavalitsusjuhtidega ja nii leida optimaalne lahendus.

"Mõistame, et uue valitsuskabineti vastmääratud liikmed vajasid teavet tehtust, kuid me ei näe õigustust 29. mail valitsuse nõupidamisel arutatud dokumentide ja antud suuniste salastamisele," sõnas Grusdam.

Harju maavanem tegi 4. juunil ettepaneku arvata kaks trassialternatiivi võrdlusesse, kuid neli päeva hiljem võttis ettepaneku põhjenduseta tagasi. Kohe seejärel avaldas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Rail Balticu eelistatud trassi.

"Säärane sekkumine maakonnaplaneeringusse, salastamine ja kiirustamine ei võimalda kodanike kaasamist. Riigiorganite tegevuse seaduslikkus pole kontrollitav ega ärata tulemuse suhtes usaldust," kinnitas Grusdam.

Rail Balticu kulgemine on kehtestatav maakonnaplaneeringutena ning planeerimisprotsess peaks seaduse järgi olema avalik ja demokraatlik. Maakonnaplaneeringu kehtestab maavanem, õigus planeeringu protsessis otsuseid langetada on maavanemal, mitte valitsusel.

Kodanikuühenduse Avalikult Rail Balticust hinnangul pole tänane planeerimisprotsess Harjumaa osas avalik ja demokraatlik ning see, mis on juhtunud Harju maakonnaplaneeringuga seonduvalt, on seadusevastane. Trasside eemaldamine ei ole valitsuse õiguspädevuses, see on maavanema ülesanne, teatas ühendus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077