Autor: Tanel Raig • 16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela avas kolm uut vedelgaasitanklat

Alexela Oil avas uued vedelgaasitanklad Põltsamaal, Põlvas ja Elvas. Kolme kuu jooksul on Alexela avanud ligi kümmekond LPG autogaasi tanklat üle Eesti.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on senine tankijate arvu kasv tõestanud vedelgaasi tarnimise reaalset vajadust, mis näitab, et ettevõtte plaan rajada tervet Eestit kattev LPG-tanklate võrgustik on end juba praegu õigustanud. „Viimase kolme kuuga on vedelgaasi tankijate arv võrreldes eelnevate kuudega kahekordistunud,“ ütles Kuusik.

„Kütusetestid ja analüüs on tõestanud, et gaasi ökoloogilisus ja ökonoomsus võimaldavad näiteks 1,6-liitrise mootoriga sõiduauto omanikul säästa iga 100 km kohta ligi neli eurot. Kusjuures kokkuhoid suureneb ka auto hoolduskulude vähenemise tulemusel, kuna vedelgaas põleb puhtamalt kui bensiin või diisel, siis selle tulemusel kuluvad ka mootori liikuvad osad vähem,“ lisas Kuusik.

Kuusiku sõnul kuulub koos kolme uue avatava gaasitanklaga ettevõtte võrgustikku 9 vedelgaasitanklat, tänu millele on ettevõte kasvanud Eesti suurimaks gaasitanklate ketiks. Valmimisjärgus on ka uued LPG-autogaasi tanklad Haapsalus, Võistes, Jõhvis ja Sõmerus. 

Alexela rajab gaasitanklaid koostöös Alexela Gruppi kuuluva Reola Gaasiga, kes on ühtlasi ka ettevõtte LPG-autogaasi tarnijaks. Gaasiseadmete paigaldamise peamine koostööpartner on Amserv.

Gaasiautode tasuvusest räägitakse lähemalt 26. augusti logistikauudiste seminaril „Säästlik autopark“. Kes tulevad rääkima oma kogemusest gaasiautodega, vaata lähemalt SIIT.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077