Autor: Tanel Raig • 24. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veonduse ja laonduse palk läheneb Eesti keskmisele

I kvartali andmete põhjal jääb veonduse ja laonduse sektoris keskmine brutokuupalk Eesti keskmisele palgale alla veel vaid 1,5% ulatudes 887,1 euroni.

Statistikaameti andmetel oli Eestis kõikide tegevusalade keskmine brutokuupalk 900,39 eurot. Veonduse ja laonduse sektoris oli keskmine brutokuupalk vaid 13 eurot väiksem. Veonduse ja laonduse sektori keskmine palk on olnud Eesti keskmisest palgast väiksem alates 2011. aasta teisesest poolest.

Võrreldes 2012. aasta IV kvartaliga on veonduse ja laonduse sektoris brutokuupalk kasvanud 1,8%. Eelmise aasta esimese kvartaliga on aga palgakasv olnud 8,6%. Sealjuures oli 2012. aasta esimeses kvartalis palk võrreldes aasta varasemaga langenud.

Keskmine brutokuupalk tõusis 2012. aasta I kvartaliga võrreldes kõige enam kinnisvaraalase tegevuse palgatöötajatel (13,9%) ja brutotunnipalk põllumajanduse, metsamajanduse ja kalapüügi tegevusala palgatöötajatel (15,7%). Keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk langes 2012. aasta I kvartaliga võrreldes ainult kunsti, meelelahutuse ja vaba aja tegevusala palgatöötajatel (vastavalt 2,0% ning 1,0%).

Keskmine brutopalk oli jaanuaris 876 eurot, veebruaris 882 eurot ja märtsis 940 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077