Jaga lugu:

Eesti Posti kontserni tulud kasvasid I kvartalis 9%

Eesti Posti kontserni I kvartali käive oli 12,6 miljonit eurot, suurim kasvutrend on logistikateenustel.

„See on plaanipärane tulemus,“ ütles Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas. Kärmas lisas, et ettevõte peab kõige olulisemaks just logistikavaldkonna käibekasvu – nii transpordi kui infologistika mahud kasvavad jõudsalt. Tema sõnul kasvas käive võrreldes 2012. aastaga logistikateenustes 32%, postiteenustes 2%, ettevõtte e-teenuseid hõlmavas infologistikas 23%. Elektrooniliselt edastavate arvete tulude kasv oli 44%.

Kõige suuremad kulud on ettevõttes tööjõukulud, mis ulatusid 6 miljoni euroni. Esmatasandi töötaja palk tõusis märtsi alguses keskmiselt 3,6%.

Kärmas lisas, et traditsiooniliselt on Eesti Posti kontserni teise poolaasta tulud suuremad kui esimese poolaasta omad.

2013. aastal investeerib ettevõte 4,8 miljonit eurot, mille tulemusel arendatakse Baltikumi-ülest pakiteenust, tõstetakse teenuste kvaliteeti, muudetakse postiteenuseid lihtsamaks ning ööpäevaringselt kättesaadavamaks, panustatakse e-teenuste arengusse.

Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 2539 inimest. Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil Baltikumis ligi pooltuhat pakkide saatmis- ja väljastuspunkti. 2013. aasta märtsist saab Post24 vahendusel pakke saata ja vastu võtta kolme Balti riigi vahel.

2012. aasta äritulud olid 52,7 miljonit eurot kasvades aastaga 9% ning ärikulud 50,3 miljonit eurot suurenedes aastaga 7%, puhaskasum oli 2,5 miljonit eurot. Ettevõtte investeeringute maht ulatus eelmisel aastal 4,8 miljoni euroni võrreldes 2,5 miljoni euroga aasta varem.

Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena Eesti E-arvete Keskus OÜ, Leedus EP-24 UAB  ja Unipakas UAB, Lätis Post24 SIA.

Eelmisel aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning  2,1 miljonit pakki.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee