Autor: Kristi Malmberg • 3. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti kontserni tulud kasvasid I kvartalis 9%

Eesti Posti kontserni I kvartali käive oli 12,6 miljonit eurot, suurim kasvutrend on logistikateenustel.

„See on plaanipärane tulemus,“ ütles Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas. Kärmas lisas, et ettevõte peab kõige olulisemaks just logistikavaldkonna käibekasvu – nii transpordi kui infologistika mahud kasvavad jõudsalt. Tema sõnul kasvas käive võrreldes 2012. aastaga logistikateenustes 32%, postiteenustes 2%, ettevõtte e-teenuseid hõlmavas infologistikas 23%. Elektrooniliselt edastavate arvete tulude kasv oli 44%.

Kõige suuremad kulud on ettevõttes tööjõukulud, mis ulatusid 6 miljoni euroni. Esmatasandi töötaja palk tõusis märtsi alguses keskmiselt 3,6%.

Kärmas lisas, et traditsiooniliselt on Eesti Posti kontserni teise poolaasta tulud suuremad kui esimese poolaasta omad.

2013. aastal investeerib ettevõte 4,8 miljonit eurot, mille tulemusel arendatakse Baltikumi-ülest pakiteenust, tõstetakse teenuste kvaliteeti, muudetakse postiteenuseid lihtsamaks ning ööpäevaringselt kättesaadavamaks, panustatakse e-teenuste arengusse.

Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 2539 inimest. Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil Baltikumis ligi pooltuhat pakkide saatmis- ja väljastuspunkti. 2013. aasta märtsist saab Post24 vahendusel pakke saata ja vastu võtta kolme Balti riigi vahel.

2012. aasta äritulud olid 52,7 miljonit eurot kasvades aastaga 9% ning ärikulud 50,3 miljonit eurot suurenedes aastaga 7%, puhaskasum oli 2,5 miljonit eurot. Ettevõtte investeeringute maht ulatus eelmisel aastal 4,8 miljoni euroni võrreldes 2,5 miljoni euroga aasta varem.

Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena Eesti E-arvete Keskus OÜ, Leedus EP-24 UAB  ja Unipakas UAB, Lätis Post24 SIA.

Eelmisel aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning  2,1 miljonit pakki.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077