Autor: Indrek Kald • 24. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post teenis kaheksa kuuga 1,8 miljonit kasumit

Eesti Post teenis selle esimese kaheksa kuuga 1,8 miljonit eurot kasumit.

Logistika- ja postiettevõtte äritulud oli sel perioodil 32,4 miljonit eurot, põhitegevuse kasum 1,72 miljonit, varade võõrandamisest tekkinud kasum 75 000 eurot.

Käibe kasv võrreldes 2011. aasta kaheksa kuuga on 9,8%, millest postiteenuste käibe kasv oli 22,5% ja logistikateenuste käibe kasv 21,6%. Infologistikateenuste käive on võrreldes 2011. aastaga pea kahekordne.

Eestis saadetavate kirjade kogused langesid aastases võrdluses ligi 11%, samas aga suurenesid rahvusvahelistest projektidest teenitavad tulud. Perioodikateenuste tulud kasvasid 1,2% võrra ning otseturunduse tulud olid 7,4% võrra väiksemad, seda peamiselt adresseeritud saadetiste mahtude languse tõttu.

Finantsteenuste tulud on langenud 29%, seda peamiselt 2011. aasta võrdlusbaasis olnud eurode ümbervahetusega postkontorites ning pensionite mahu pideva langusega.

"Eesti Posti tegevuse tulemuslikkusega võib sel aastal igati rahul olla," kommenteeris ettevõtte nõukogu esimees Meelis Atonen. "Infologistikateenuste käibe kasv näitab, et Eesti Post ost on suurepäraselt kohanenud paberkandjal saadetavate kirjade koguse paratamatu vähenemisega e-ajastul. Ka hiljuti saadud rahvusvaheline innovatsiooniauhind annab tunnustust, et oma valdkonnas oleme igal juhul eestvedajad."

Eesti Posti juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul annavad viimastel aastatel ellu viidud projektid kindluse, et firma liigub oma pikaajaliste eesmärkide täitmise suunas. "Vaatamata kirjateenuse mahtude langusele suudame suurendada oma tulusid logistika ja infologistika valdkonnas. Rahule võib jääda kirjakeskuse ja e-arvekeskuse tulemustega, mis kasvavad pidevalt," lisas ta. Kommunikatsioonisektori arengu ja suhtlemisvõimaluste avardumisega muutuvad need ärid kiiresti ja see on meie võimalus, märkis Kärmas.

Eesti Postis töötab 2579 inimest. Kontserni kuuluvad emaettevõttena Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Eesti Elektronpost (osalus 50,86%) ja Eesti E-arvete Keskus OÜ (osalus 80%), Leedus EP-24 UAB (osalus 100%), Lätis Post24 SIA (osalus 100%).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077