Autor: Kristi Malmberg • 8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti kasum kasvas kaks korda

Eesti Posti majandusaasta lõppes 2,52 miljoni eurose kasumiga, millest maksab 400 000 eurot dividende.

2012. aasta äritulud olid 52,7 miljonit eurot kasvades aastaga 9% ning ärikulud 50,3 miljonit eurot suurenedes aastaga 7%. Pakiteenuste mahud kasvasid 15%, reklaamiteenused 8% ning e-teenused 48%. Kirjateenuse mahud langesid 8%. Ettevõtte investeeringute maht ulatus eelmisel aastal 4,8 miljoni euroni võrreldes 2,5 miljoni euroga aasta varem.

„See on korralik tulemus,“ ütles Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen pressiteate vahendusel. „Teenitud kasumist maksab ettevõtte riigile ligi 20% ehk 400 000 eurot dividende.“ Atonen lisas, et ettevõte ise peab oluliseks põhitegevuse kasumit, mis 2012. aastal oli 2,47 miljonit eurot.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas selgitas, et lisaks dividendidele suunatakse kasum eelkõige lähiaastate eesmärkide saavutamiseks. „2013. aastal kulutame investeeringuteks 4,8 miljonit eurot, mille tulemusel kasvatame Post24 pakiautomaatide võrgustikku, tõstame teenuste kvaliteeti, arendame Baltikumi-ülest pakiteenust, muudame postiteenuseid lihtsamaks ning ööpäevaringselt kättesaadavamaks, panustame e-teenuste arengusse,“ loetles Kärmas.

Oluline osa kasumist investeeritakse ka töötingimuste kaasajastamisse ning töötasude tõstmisele. „Tänavu tõstsime esmatasandi palkasid keskmiselt 3,6%, mis moodustab 21% 2012. aasta kasumist,“ ütles Kärmas.

2012. aasta olulisemateks saavutusteks olid pakiautomaadi võrgustiku Post24 käivitamine Leedus ja Lätis, e-teenuste tarbimise hüppeline kasv, Leedu kullerettevõtte Unipakas omandamine. Eelmisel aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning ligi 2 miljonit pakki.

Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 2539 inimest. Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil Baltikumis ligi pooltuhat pakkide saatmis- ja väljastuspunkti.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077