Autor: Tanel Raig • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakiautomaatides kolm korda rohkem saadetisi kui jõuluajal

Eesti Post annab teada, et viimaste nädalate hüppeline kasv pakiautomaatide kasutamises on tõstnud mahud kolm korda suuremaks võrreldes detsembriga.

„Pakiautomaatide kasutamine on regulaarselt kasvanud, ent viimastel nädalatel on olnud kasv hüppeline,“ ütles Eesti Posti logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel. Kui tavapäraselt tõusevad pakimahud aasta lõpus jõulude ajal, siis praegu on saadetiste arv pakiautomaatides kolmekordistunud võrreldes detsembri mahtudega. Pakiautomaate on kasutanud juba üle 200 000 inimese. „On rõõm, et inimesed on pakiautomaadid hästi omaks võtnud ja eelistavad neid muudele kanalitele,“ ütles Arumeel. „Mahukasv on ületanud ka meie kõige optimistlikumad ootused.“

Samas tunnistas ta, et Eesti Post on ka teadlik, et mitmete pakiautomaatide täituvus on piiri peal, mis on klientidele põhjustanud ebamugavusi. Kuni uute pakiautomaatide tulekuni jätkavad kullerteenindajad populaarsemate pakiautomaatide juures saadetiste vastuvõtmist ja väljastamist. „Teeme kõik endast oleneva, et pakid kiiresti klientideni toimetada ja täname kõiki, kes on teavitanud meid tekkinud viivitustest,“ lisas Arumeel.

Nõudluse kasvu tõttu paigaldab Eesti Post üle Eesti lisaks kaheksa uut ja suuremat automaati. Pakkide lahtreid tuleb uutes automaatides juurde ligi poole võrra. Uue tehnoloogiaga pakiautomaadid jõuavad Eestisse järgmisel nädalal.

Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil üle 400 pakkide saatmis- ja väljastuspunkti üle riigi. Lisaks Eestile laieneb Post24 võrgustik ka Baltikumis. Leedus on paigaldatud 35 Post24 pakiautomaati, Lätis avatud 29 automaati. Üle Baltikumi on aprilli teisest pooles töös 122 pakiautomaati ning pakke saab saata ja vastu võtta nii riigisiseselt kui Balti riikide vahel.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077