Autor: Anu Jõgi • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neli transpordifirmat sai viimse hoiatuse

Majandusministeeriumi autokaubaveo komisjon hoiatas nelja Eesti autovedajat kirjalikult ja teatas, et kui seaduserikkumisi tuleb ette ka tänavu, kaalutakse rangemate meetmete rakendamist.

Autokaubaveo komisjoni sekretäri Eda Rembeli sõnul ei saa ministeerium nimesid avaldada enne, kui tööinspektsioonini on jõudnud ametlik kiri ja majandusminister vastavad dokumendid allkirjastanud.

Autokaubaveo komisjon vaatas eile läbi vedajate selgitused, kelle autovedudel avastati Eestis ja välismaal raskeid õigusrikkumisi.

Eelmise aasta teisel poolel sai majandusministeerium politsei- ja piirivalveametilt ja välisriikide asutustelt 57 teadet liiklusjärelevalve käigus avastatud õigusrikkumiste kohta, mida käsitletakse kõige raskemate autoveoalaste rikkumistena. Sagedasimad eksimused olid auto või autorongi lubatud täismassi üle 20% ületamine (33 rikkumist), sõidumeeriku tööd häiriva seadme kasutamine (8), sõidumeeriku salvestuslehe võltsimine (5), teise isiku juhikaardi kasutamine digitaalses sõidumeerikus (3 rikkumist). 

Raskete õigusrikkumistega oli seotud 46 ettevõtet.

Ettevõtete selgitusi arvesse võttes tegi autokaubaveo komisjon järgmised otsused:

1) arvestades eelneva 12 kuu jooksul ettevõtete vedudel avastatud raskete autoveoalaste õigusrikkumistega otsustas komisjon teha majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepaneku hoiatada nelja transpordiettevõtet kirjalikult ja anda teada, et ettevõtte vedudel raskete autoveoalaste rikkumiste ilmnemisel ka 2013.aastal võidakse kaaluda rangemate meetmete rakendamist vastavalt kehtivatele õigusaktidele;

2) seitsmele ettevõttele, mille autojuhtidel esines eelneva 12 kuu jooksul raskeid sõidumeeriku kasutamise või sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumisi, otsustas komisjon teha ettepaneku tööinspektsioonile teostada nendes ettevõtetes 2013. aastal põhjalikum kontroll autojuhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmise ning selle kohta ettevõttes peetava arvestuse kohta.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077