Autor: Ave Lepik • 14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteel vähenes nafta ja põlevkivi vedu

Aasta esimese nelja kuuga ulatus Eesti Raudtee taristul kaubaveomaht 10,37 miljoni tonnini. Aprillikuus veeti sellest 2,49 miljonit tonni.

Esimese nelja kuu veomahu langus võrreldes mullusega oli 6,8 %. Aprillis vähenes kaubaveomaht aasta varasemaga võrreldes 1,9%, teatab Eesti Raudtee.

EVR Cargo vedas nelja kuuga 7,37 miljonit  kaupa ehk 21,8% rohkem kui mullu, samas vedas E.R.S. kaupa 3 miljonit tonni ehk 40,9% vähem kui mullu.

Aprillis langes Eesti Raudtee taristul eelkõige nafta ja naftasaaduste veomaht, mida veeti kokku 1,49 miljonit tonni ehk 17,6% vähem. Teiste kaupade veomaht kasvas mõnevõrra.

Nelja kuuga on taristul veetud kokku 6,6 miljonit tonni naftat ja naftasaadusi. Võrreldes eelmise aastaga on see 13,6% väiksem tulemus. Põlevkivi ja põlevkivitooteid veeti 1,19 miljonit tonni ehk mullusest 38% vähem.

Väetiste veomaht seevastu suurenes võrreldes mullusega 54% ehk 0,96 miljoni tonnini. Oluliselt suurenes ka keemiakaupade veomaht, mida veeti 0,83 miljonit tonni ehk viis korda enam. Puistekaupu veeti raudteel 0,28 miljonit tonni, mis on mullusest üle poole rohkem. Üle 100 000 tonni veeti veel mustmetalle – kokku 135 000 tonni (mullusest 6% rohkem).

Transiitveod on võrreldes eelmise aastaga vähenenud 2,1%, ulatudes 8,19 miljoni tonnini. Kohalikud veod vähenesid 34%, moodustades 1,37 miljonit tonni. Eksport-importvedudes liikus 0,81 miljonit tonni ehk 19% enam kaupu.

Konteinereid veeti nelja kuuga 17 113 TEU-d, millest aprillis veeti 4 386 TEU-d. Veomaht kasvas aprillis võrreldes mullusega kaks korda ning nelja kuuga kokku 68%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077