Autor: Tanel Raig • 26. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 26. märtsi logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Savisaar: jaanuarist 2013 on ühistransport Tallinnas tasuta. Tuleva aasta jaanuaris minnakse Tallinnas üle tasuta ühistranspordile, selleks on meil täielik mandaat olemas, kommenteeris linnapea Edgar Savisaar rahvaküsitlusel ideele antud 75,5%st toetust. "Kui räägitakse, et Tallinnas on ca 100 000 ühistransporti igapäevaselt kasutavat inimest, siis võib öelda, et 2/3 nendest on tasuta sõidu poolt," märkis ta. Eelmisel nädalal korraldatud küsitluses osales 68 059 inimest. "Tallinlased on valmis teistmoodi mõtlema. Tallinn on innovaatiline linn. Selle sammuga ka esimene pealinn, kus tahetakse niisugust asja sellises mastaabis ellu viia," lisas Savisaar. LOE EDASI SIIT.

Jaak Juske: rahvaküsitlus polnud usaldusväärne. Läbipaistvusest või usaldusväärsusest oli asi ikka väga kaugel, kommenteeris Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske rahvaküsitlust tasuta ühistranspordi teemal. "Nägime rahvahääletust keskerakondliku linnavalitsuse moodi – ise mõtlen küsimuse välja, ise viin hääletuse läbi, ise loen hääled kokku," lisas ta. Juske tunnistas, et osalusprotsent oli küll seniste rahvaküsitlusega võrreldes oluliselt kõrgem, kuid põhjendas seda llinnavalitsuse massiivse kampaaniaga, mis kutsus poolt hääletama. Tema sõnul tulid eelkõige välja just prii sõidu tulised pooldajad. LOE EDASI SIIT.

Parts ootab Muuga sadama riskianalüüsi. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis aktsiaseltsile Tallinna Sadam kirja, milles tehakse sadamale ülesandeks viia läbi Muuga sadama summaarne riskianalüüs. Kirjas öeldakse, et Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium peab oluliseks Eesti transiidi- ja logistikasektori arengut ning näeb selles olulist rolli AS-ile Tallinna Sadam kuuluvatel sadamatel. Muuga sadam on seejuures eriti oluline Eesti ülejäänud sadamate toimimise, kütustega varustamise ja ka raudteeveoteenuse toimimiseks. LOE EDASI SIIT.

ABB tarneahelajuhi 7 soovitust hangete korraldamisel. ABB Bati riikide tarneahelate juht Peep Tomingas esitas tänasel Äripäeva Logistika klubi ning Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu PROLOG ABB külastusel seitse reeglit, mida ABB jälgib hangete läbiviimisel. LOE EDASI SIIT.

FOTOD: Avati uus gaasitankla. Reola Gaas avas koostöös tanklaketi Alexela Oiliga Ehitajate teel uue gaasitankla. 2012 aastal plaanib Reola Gaas avada 6 uut gaasitanklat. VAATA PILTE SIIT.

Reisijate vedajad nõuavad Läti riigilt toetust. Reisijateveoga tegelevate firmade assotsiatsioon nõuab Läti riigilt 1,9 miljoni latist toetust, et kütuse hinnatõusust tekkinud 2011. aasta kahjumeid katta, edastas uudisteagentuur Leta. Assotsiatsioon saatis vastava kirja nii ministeeriumile, valitsusele kui ka seimile. Raha tahetakse saada viivitamatult. LOE EDASI SIIT.

Väiksem kahjum lennutas EasyJeti aktsiat. EasyJeti aktsia hind tõusis täna 7,3 protsenti, 495,2 pennile, mis on aktsiale 52 nädala kõrgeim tase. Ettevõte prognoosis kuueks kuuks varem oodatust väiksemat kahjumit, kuna äririskid aitavad üle saada tõusvatest kütusekuludest. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077