Autor: Jaana Pikalev • 9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei hoiatus: jätke õhtused autosõidud ära 

Seoses tuisuse ilmaga Harjumaal soovitab politsei autojuhtidel olla täna pärastlõunal liikluses äärmiselt ettevaatlik ja hoolikas, kuna tuisus halveneb märgatavalt nähtavus ning ka teed võivad olla äärmiselt libedad.

Politsei soovitab võimalusel tänaõhtune sõit üldse ära jätta.

Vältimatu sõidu korral politsei soovitab:* Enne teeleasumist tuleb kindlasti veenduda, et sõidukis piisavalt kütust ka olukorraks, kus tuleb seista ummikus. Auto kõik tuled peavad korralikult töötama, tuleb veenduda kojameeste ja rehvide heas seisukorras. Kehvas tehnilises seisukorras sõidukiga soovitame sõit ära jätta.

* Teele asudes võtke autosse kaasa sooje riideid, joogivett ja sööki.

* Sõites hoidke eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, hoidke sõidukiirust mõõdukana ning võimalusel vältige möödasõite.

* Kui on juhtunud õnnetus, tuleb jääda rahulikuks, veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi. Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu, pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

* Plekimõlkimiste korral tuleb kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt. Politsei tuletab siinkohal meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077