Autor: Kadrin Karner • 10. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: ma ei kannaks lendurite kriminaalasja üle Eesti-Vene suhetele

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei tasu Tadžikistanis vangi mõistetud Eesti ja Vene lenduri kohtuasja üle kanda Eesti-Vene suhete pinnale, kirjutas Delfi.ee. 

"Ühte kriminaalasja ei kannaks ma üle kahe riigi suhete pinnale," ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil ja lisas, et ei tema ega avalikkus tea täpselt kogu juhtumi tagamaid.

"Inimlikult tunnen küll praegu lenduritele kaasa. Mulje jääb selline, et kui nad Afganistanist Tadžikistani poole lendasid, siis nad teadsid, et saavad maanduda. Miks polnud teist lennujaama, kuhu, kui kütust ei jätku, maandada. Miks see maandamine tõi kaasa kaasa 8,5aastase vangistuse?"

Ansip ütles, et tema teada pole veel Eesti ja Tadžikistani vahel sõlmitud taolist lepingut, et seal süüdimõistetud isik saaksid tulla kodumaale karistust kandma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077