Kadrin Karner • 9. november 2011
Jaga lugu:

Professor: lendurite kohtusaaga laheneb poliitilisel tasemel

Tõenäoliselt leitakse Tadžikistanis vangistatud Eesti lenduri Aleksei Rudenko ja tema Vene kolleegi Vladimir Sadovnitši kohtuloole poliitilisel tasemel lahendus ning lendurid ei pea 8,5 aastat seal trellide taga istuma, usub Tallinna Ülikooli õigusinstituudi professor Rein Müllerson.

Ta rääkis Vikerraadio saates "Uudis+", et ehkki Tadžikistani õigussüsteem on paberi peal igati korras, on tegelikkus absoluutselt teistsugune. "Tadžikistan on maailma üks korrumpeerunumaid riike," selgitas Müllerson ja lisas, et kõik mis puudutab poliitilisi asju ja välissuhteid, käib seal telefoniõigusega.

"Arvan, et see on poliitiline mäng ja Tadžikistan loodab midagi saada Venemaalt," ütles Müllerson. Mõnede poolt avaldatud arvamust, et lendurite vangistamisega soovis Tadžikistan saada oma valdusesse hinnalised An-72 tüüpi transpordilennukid, professor ei toeta.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee