Autor: Anu Jõgi • 9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air vahetab Boeingud välja 

Estonian Air plaanib seoses uue strateegiaga asendada praegused Boeingud viie uue ning oluliselt ökonoomsema ja keskkonnasäästlikuma lennukiga.

Selle aasta alguses võttis Estonian Air paralleelselt Boeingutega kasutusele kaks CRJ NextGen lennukit.

“Bombardieri tehases valminud lennukid on näidanud väga häid tulemusi. CRJ-tüüpi lennukid on oma klassi kõige säästlikumad – nad on äärmiselt vaiksed ja mugavad ning võrreldes teiste sama suurte lennukitega ka oluliselt ökonoomsemad ja koormavad vähem keskkonda – näiteks tarbivad nad arvestatust 4% vähem kütust,” märkis Estonian Airi juhatuse esimees Tero Taskila.

“Ka on Bombardieri lennukid meie praegustest Boeingutest oluliselt kiiremad, mis lühendab lennuaega ja aitab klientidel kiiremini sihtkohta jõuda,” rääkis Taskila.

Estonian Air tellis Kanada lennukitootjalt ühtekokku kolm uut CRJ900 NextGen lennukit, millest kaks tarniti Eestisse jaanuari lõpus ja kolmas jõuab kohale selle aasta detsembris.

Kui läbirääkimised tootjatega osutuvad edukaks, kasutab Estonian Air järgmisel suvel kokku juba seitset uue generatsiooni lennukit.

Neli järgmist uut õhulaeva peaksid Eestisse jõudma 2012. aastal. Viiest uuest lennukist kolm vahetavad välja olemasolevad Boeingud ning kaks võimaldavad ettevõttel kasvada.

„Estonian Air on uute sihtkohtade avamise läbirääkimistel mitme lennujaamaga lõpusirgel. Just regionaallendudeks mõeldud uued lennukid võimaldavad meil lisada lennusagedust ja avada uusi sihtkohti ilma mahuriski võtmata, kuna uued lennukid on väiksemad,“ lisas Taskila.

Estonian Airi aktsionärid kiitsid eelmisel nädala heaks Estonian Airi uue äristrateegia, mis keskendub lennuühenduste parandamisele läbi lennukipargi uuendamise, sihtkohtade lisamise ja lennusageduste suurendamise.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077