Autor: Jaana Pikalev • 3. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik panustab Estonian Airi veel 30 miljonit eurot ja ostab uued lennukid

Valitsus kiitis heaks Estonian Airi uue kasvustrateegia, mis näeb ette järgneva paari aasta jooksul 30 miljoni euro investeerimist ning viie uue Bombardieri ostmist.

Vabariigi Valitsus kiitis täna toimunud kabinetinõupidamisel heaks lennufirma Estonian Airi uue kasvustrateegia ning otsustas ettevõtte lähiaastate investeeringuvajadusteks suurendada aktsiakapitali.

Ettevõte plaanib lennukiparki lisada viis uut Bombardier CRJ-tüüpi lennukit, mis võimaldab firmal vahetada välja seni kasutuses olnud Boeingud ja vähendada tegevuskulusid. Uued lennukid on vajalikud ka uute lennuliinide avamiseks ja tihedama lennugraafiku pakkumiseks. Neli õhulaeva jõuavad Eestisse 2012. aastal ja üks 2013. aastal. Viiest uuest lennukist kolm vahetavad välja olemasolevad Boeingud ning kaks võimaldavad ettevõttel kasvada.

Estonian Air vahetab välja ka oma turbopropellerlennukid, et langetada opereerimiskulusid.

Lennufirma uue strateegia esimese etapi elluviimiseks paneb riik ettevõtte aktsiakapitali suurendamisse tänavu 15 miljonit euort ja tuleval aastal veel sama palju. See investeering võimaldab uuendada ja suurendada lennukiparki, värvata ja koolitada täiendavalt piloote ja lennusaatjaid. Ettevõtte hinnangul on pikas perspektiivis investeeringutest saadav tulu kordades suurem esialgsest panusest. Uus strateegia loob Eestisse hinnanguliselt 2000 uut töökohta, neist 800 turisminduses.

Estonian Air ei looda vaid riigipoolsetele investeeringutele. Kui lennufirma majandustulemused on 2013-2014 aastal head, siis on ettevõttel soodsad võimalused kaasata kasvuks vajalikke investeeringuid ka mujalt.

Eesti Vabariik võttis ASi Estonian Air omanikuna aktiivse rolli 2010. aastal, mil alates novembrist ollakse 90 protsendi ettevõtte aktsiate omanik. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esitatud tellimus uuele nõukogule oli välja töötada ettevõtte tulevikustrateegia mis aitaks kaasa kahe põhilise eesmärgi saavutamisele - pakkuda Tallinnast tihedaid ühendusi Euroopa olulisematesse ärikeskustesse ja tagada ettevõtte kestlik kasumlikkus.

TASUB TEADA: Estonian Airi uus strateegia:

Estonian Airi äristrateegia põhieesmärk on olla õhusillaks Eesti ja muu maailma vahel, pakkudes paremaid lennuühendusi Eestist ja Eestisse lendamisel ning suurendades seeläbi riigi rahvusvahelist konkurentsivõimet.Keskpikas perspektiivis keskendub Estonian Air kasvule ja ettevõtte efektiivsuse suurendamisele, et saavutada kindel positsioon Euroopa, Skandinaavia ja Baltikumi turgudel. Pikas perspektiivis kaalub Estonian Air võimalusi kasutada Eesti geograafilise asukoha eeliseid, et koostöös rahvusvaheliste lennufirmadega pakkuda muuhulgas ka pikamaalende teistele mandritele.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077