Autor: Jaana Pikalev • 25. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu püüab Hiina transiitkaubad endale meelitada

Eile kohtus Hiinas viisiidil olev Leedu transpordiminister Eligijus Masiulis Sichuani provintsi kuberneriga ning arutati, kuidas Hiina transiitkaubad saaksid liikuda Euroopasse läbi Leedu.

Masiulis tutvustas kuberner Jiang Jufengile raudteeprojekti "Saule", millest on ka Logistikauudistes varem juttu olnud. Käesoleva nädala teisipäeval teeb konteinerrong oma esimese testreisi väljudes Hiina-Kasahstani piirilt, vahendas Baltic Course.

Transpordiministri sõnul peaks Leedu väljatöötatud uus marsruut ja transpordikoridor tagama eduka, mugava ja kiire piiriületuse ning pakkuma konkurentsivõimelist transpordihinda. Konteinerrongid hakkavad väljuma Hiina linnast Chong Ching, mis asetseb riigi keskosas.

Ministeeriumi teatel kohtub minister Masiulis ka teisel Aasia-Euroopa miitingul (ASEM). Esimene kohtumine toimus teate kohaselt kahe aasta eest Leedus. 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077