Jaana Pikalev • 11 oktoober 2011

Leedu arutab Kasahstaniga uut raudteeprojekti

Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniminister Eligijus Masiulis ja tema Kasahstani kolleeg Berik Kamalijev kohtusid arutamaks koostööd raudtee-, maantee-, ja õhutranspordi osas, teatas Leedu transpordiministeerium.

 "Prioriteediks koostöös Kasahstaniga on raudteetranspordi projekt. Tahame olla efektiivsem transiidikoridor Euroopa ja Aasia vahel, korraldame konteinerrongi marsruuti Klaipeda Sadama ja Almata vahel," ütles Masiulis, vahendas Baltic Course.

Ministri sõnul on kutsutakse uut raudteprojekti "Saule", mis tähistab kahe riigivahelist koostööd. Leedu keeles tähendab Saule päikest ning kasahstani keeles tähendab see päikesekiirt, selgitas minister.    

Konteinerrongi marsruut hakkab kulgema Leedu ja Kasahstani vahel Valgevene ja Venemaa territooriumil. Hiljem võib see laiendada ka Hiina territooriumile. Leedu riik tahab konteinerrongiga suunata Euroopasse viidavad kaubad Klaipeda sadamasse.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150