Autor: Jaana Pikalev • 11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu arutab Kasahstaniga uut raudteeprojekti

Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniminister Eligijus Masiulis ja tema Kasahstani kolleeg Berik Kamalijev kohtusid arutamaks koostööd raudtee-, maantee-, ja õhutranspordi osas, teatas Leedu transpordiministeerium.

 "Prioriteediks koostöös Kasahstaniga on raudteetranspordi projekt. Tahame olla efektiivsem transiidikoridor Euroopa ja Aasia vahel, korraldame konteinerrongi marsruuti Klaipeda Sadama ja Almata vahel," ütles Masiulis, vahendas Baltic Course.

Ministri sõnul on kutsutakse uut raudteprojekti "Saule", mis tähistab kahe riigivahelist koostööd. Leedu keeles tähendab Saule päikest ning kasahstani keeles tähendab see päikesekiirt, selgitas minister.    

Konteinerrongi marsruut hakkab kulgema Leedu ja Kasahstani vahel Valgevene ja Venemaa territooriumil. Hiljem võib see laiendada ka Hiina territooriumile. Leedu riik tahab konteinerrongiga suunata Euroopasse viidavad kaubad Klaipeda sadamasse.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077