Autor: Jaana Pikalev • 4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe Petersoni valimisporgammi ametiühingute kriisist välja aitamiseks

Neli ametiühingut tahab senise Ametiühingute keskliidu juhi Harry Taliga väljavahetamist ning esitasid uue juhi kandidaadiks Peep Petersoni, kes lubab kahe aastaga ametiühingud kriisist välja tuua.

Petersonilt oodatakse liikumise taasühendamist motiveeriva eestvedamise alla ning ametiühingute struktuuri ja maine kaasajastamist. 

Peterson pakub samas välja rea sisereforme, mille olulisemateks mõteteks on senisest konsensuslikuma otsustusmehanismi juurutamine ja koolitustegevuse tõhustamine. Samuti soovitab Peterson ametiühingute konsolideerimist valdkondlikesse sektsioonidesse, mis annaks ametiühingutele parema tunnetuse majanduses toimuvast, ning ametiühingute positiivse aktiivsuse tõusu suhetes valitsuse ja tööandjatega. Kuigi programmi pearõhk on rahumeelsel aktiivsusel, räägib Peterson ka ametiühingute aktsioonivõime süsteemsest arendamisest.

Peep Petersoni valimisprogramm saad lugeda uudisele lisatud dokumendifailist. 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077