Rivo Sarapik • 28. juuli 2011
Jaga lugu:

Ohtlik kütuserong enam Tartus peatuma ei hakka

1. augustist suletakse Tartu raudtee tollipunkt, sest valmis saab Koidula raudtee piirijaam, mis tähendab, et ohtlikud kütuserongid keset Tartut enam seisma ei pea.

"Tartus väheneb kindlasti risk kütuse ešelonide osas, nad liiguvad siit kiiremini läbi, ei toimu enam ümberformeerimist ja see on Tartu linna jaoks kindlasti suur pluss," ütles Lõuna maksu- ja tollikeskuse tollitalituse juhataja Aivar Naaris ERR-i uudisteportaalile.

Olulisemaid muudatusi Koidula piirijaama avamine rohkem kaasa ei too, sest raudteel vormistab kõiki kauba saajate ning saatjate dokumendid Eesti Raudtee, nii võetakse kaup sisemaal kliendi käest üle ja toimetatakse ja tehakse kõik formaalsused piiril, ütles Naaris.

Koidula raudtee teeninduskoht alustab tööd tuleval esmaspäeval kell üheksa.

Kõik raudteeveosed, mis ületavad Koidula piiripunkti siseneval suunal enne kella 9, vormistatakse Tartus aadressil Riia 43b, kus asub praegune Tartu raudtee tollipunkt. Väljuval suunal lõpetatakse Tartus tollivormistus 1. augustil kell 8.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee