Autor: Jaana Pikalev • 13. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga CT: Konteinerikäibe kasv 24%

Eesti spetsialiseerunud konteineriterminal Muuga CT fikseeris konteinerikäibe kasvu 24 protsenti.

„Sellist tulemust võib käsitleda kui kriisieelsele tasemele naasmise tendentsi,“ väidab Muuga CT juhatuse esimees Sergei Artjomov. „Konteinerite ümberlaadimise kasv esimeses kvartalis on põhjustatud peamiselt sisetarbimise kasvust Eestis ja Venemaa lääneosas, samuti Eesti eksportööride stabiilsetest tegevustulemustest.“

Sergei Artjomovi sõnul saadeti käesoleva aasta 6 kuu jooksul Eestist konteinerites kaupu ekspordiks 5,6 protsenti rohkem kui 2010. aastal. „Peale tootjate eduka tegevuse on see tunnistuseks ka konteinerite kasutamise protsessi kiirenemise tempost – st konteinerite ümberlaadimise osakaalu suurenemisest tervikuna,“ selgitab terminali juht.

Muuga CT kiiresti arenevaks eraldi tegevussuunaks on konteinerrongide koostamise projekt idasuunal. Praegu väljub konteinerrong Muuga-Moskva terminali juurdesõiduteedelt kolm korda nädalas ja selle populaarsus kasvab pidevalt. „Kõigest käesoleva aasta kuue kuuga oli raudtee konteinerivedude kasv 63 protsenti!“ teeb Sergei Artjomov kokkuvõtte.

Tema sõnul arvab Muuga CT terminal endiselt, et siin praegu peremeheta seisev konteineriterminali laienduse krunt aitaks oluliselt suurendada konteinerite ümberlaadimise näitajaid. Aga Tallinna Sadama juhatus eelistab praegu seda territooriumi mitte kasutada ja oodata salapäraste investeeringute ilmumist vene investori poolt. Vaidlus selle territooriumi pärast on juba kohtusse jõudnud.

Muuga CT (Muuga Container Terminal) kuulub kontserni Transiidikeskuse AS. Terminali võimsus on 400-450 tuhat TEU-d  konteinerikäivet aastas ja suuteline töötlema konteineriveolaevade laadungeid mahuga kuni 4000 TEU-d ümberlaadimistööde intensiivsusega kuni 50-55 konteinerit tunnis.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077